Obrenovac, 15.02.2019

Mogu li 'Orlovi' do podviga?


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 17.01.2018.
Srbija je pobedila Island 29:26, a Šveđane će mnogi navijači 'Orlova' slaviti kao braću. Prošli smo dalje, a ovo su šanse za polufinale

Foto:Printscreen
Ekipa Jovice Cvetkovića je umalo za jedan gol ostala "kratka" od narednog kruga takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Švedska je pobedila Hrvatsku i odigrala za Srbiju koja će kao trećeplasirana otići dalje iz grupe A, ispred Islanda. Naša reprezentacija među najboljih 12 ekipa na EP ne prenosi nijedan bod jer se bodovi iz pobede nad poslednjom ekipom iz grupe ne računaju u nastavku takmičenja.

Grupa A se ukršta sa grupom B igranom u Poreču (Francuska, Norveška, Belorusija, Austrija). U njoj su dalje prošle Francuska, Belorusija i Norveška. Formira se nova grupa od šest ekipa i odakle dve najbolje prolaze dalje. Iz grupa C i D se po istom ključu formira nova, a iz obe se najbolji plasiraju u polufinale.

Francuzi su grupi B imali sve tri pobede i prenose maksimalna četiri boda. Norveška je druga sa dve pobede i prenosi dva boda. Belorusija je treća sa jednom pobedom nad Austrljancima i zbog toga ne prenosi nijedan bod u novu grupu.

Hrvatska posle poraza od Švedske prenosi dva boda, a Švedska četiri jer je pobedila i domaćina i nas, a poražena je od Islanda.

Tako će Francuska i Švedska imati najveće šanse da se plasiraju u polufinale, nešto manje šansi će imati Švedska i Norveška, a najmanje Belorusija i Srbija.

Glavna faza takmičenja počinje sutra, Srbija igra protiv Norveške u Zagrebu, a Hrvatska protiv Belorusije.

Polufinala su na programu 26. januara kada je i meč za peto i šesto mesto, finale i meč za bronzu su 28. januara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE