Obrenovac, 10.12.2018

Terzić: Prihodovali smo 50 miliona evra


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2017.
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da je klub u poslednje dve godine prihodovao 50 miliona evra. Za život kluba je godišnje potrebno 15-20

Foto:MN Press
On je za Žurnal govorio o finansijama kluba, odlascima i potencijalnim pojačanjima.

Osim toga, Terzić na konstataciju premijerke Ane Brnabić da gotovo trećina Srbije posluje u sivoj zoni odgovara da Zvezda ima sve čiste račune.

"U poslednje dve godine generisali smo prihod od 50 miliona evra: 30 od transfera igrača, 6,5 od UEFA bonusa, 3,5 od ulaznica, 8 od Gasproma i 2 od Telekoma. Funkcionišemo u potpuno legalnoj zoni, nemamo nijedan crni fond. Sve ide preko računa, na transakcije plaćamo porez državi. Ne verujem da postoji poslovni subjekt u Srbiji koji ima čistije i urednije knjige od Crvene zvezde. Premijer Ana Brnabić rekla je da 30 odsto privrede u Srbiji funkcioniše u sivoj zoni, a u Crvenoj zvezdi – nula. A fudbal i naš klub su stalno na lošem glasu. Bez osnova", rekao je Terzić za Žurnal.

Deo dugova je otpisan, a već neko vreme figurira dug od 26 miliona evra. Iz Partizana su se požalili da Marfin banka bolje tretira Zvezdu nego njih, na šta Terzić kaže da to zavisi od kreditnog boniteta dužnika i još nekoliko faktora. On ponavlja da će Zvezda biti na nuli, ali navodi i preduslov.

"Zavisi od rezultata. Fudbal je specifičan biznis, samo dobar sportski rezultat je generator uspeha. Potrebno nam je još učešća u Ligi Evrope, daj Bože da bude i Liga šampiona, jer su onda ogromni prihodi od ulaznica, raste cena igrača na tržištu, sve se multiplicira. Ako budemo nastavili ovim trendom, u naredne dve-tri godine klub može da bude na nuli. Čak možda i pre", ističe Terzić.

Generalni direktor Zvezde je otkrio da je klub ponudio treneru Vladanu Milojeviću da sam upiše koliko dug ugovor želi, ali da je on insistirao na godinu dana. Luka Milunović i Mirko Ivanić su se prethodnih nedelja spominjali kao željena pojačanja.

"Ljudi misle: prodaš Boaćija za pet ili sedam miliona evra i odmah si smanjio dug za toliko. Nije to tako. Postoji tekuće poslovanje, zavisi da li ćeš da kupiš Ivanića i Milunovića...", rekao je Terzić, ali je dodao i da ne priča o imenima iako su neka procurila u javnost.

Očekuje jači tim nego jesenas, sumnja da će novih sponzora posle uspeha u Evropi biti jer ekonomski ambijent Srbije nije dobar, a svaki od igrača je dobio premije od po 25.000 evra za prolaz u 1/16 finala LE.

Jedno od verovatnih pojačanja je i El Fardu Ben iz Olimpijakosa, Boaći je na izlaznim vratima, a na njima bi mogli da se nađu i ostali igrači koji su doveli Zvezdu u Ligu Evrope: Kanga, Donald ili Le Talek. Sve zavisi od izdašnosti ponuda inostranih klubova za njihove usluge.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE