Obrenovac, 20.03.2019

Ivana Španović predvodi zvezde u Beogradu


Izvor: Večernje Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 12.02.2018.
Do sada su se prijavili takmičari iz 19 zemalja

Foto:AP/Matthias Schrader
Beograd će 21. februara biti u centru pažnje evropskih ljubitelja atletike. Tada će se održati Treće otvoreno prvenstvo Srbije u dvorani. Do sada su se prijavili takmičari iz 19 zemalja, a naše selekciju prevodi Ivana Španović, evropska prvakinja u skoku udalj.

„Miting je nastavak uspešne organizacije i dobrih rezultata, koji će u velikoj meri pomoći afirmaciji atletike u Srbiji. Prvi put uživa "permit" status Evropske federacija, što ukazuje na kvalitet ovog događaja“, ističe direktor mitinga Nikola Penić.

Osim Španovićeve, tu su i ostale naše zvezde: Emir Bekrić (400 m), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Amela Terzić (1.500 m), Tamara Silaški (400 m), Mihail Dudaš, koji će se ogledati u dve discipline.

„Veoma jaka konkurencija biće u skoku udalj, jer su se dosad prijavile Alina Rotaru i Angela Morosanu. Kuglaše predvodi Kanađanin Tim Nedov (21,33 m) i Mesud Pezer iz BiH, čiji je lični rekord preko 21 metra“, rekao je Penić.

Biće zanimljive i ostale discipline, posebno skok s motkom za muškarce, jer su se dosad prijavila petorica takmičara čiji je lični rekord preko 5,7 m.

„Želeo bih da pozovem sve ljubitelje sporta da pogledaju atletski spektakl. AS Srbije je veliku podršku dobio od MOS i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Učinićemo sve da dvoranski miting postane najznačajniji u ovom delu Evrope“, kaže Penić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE