Obrenovac, 15.02.2019

SJAJAN GEST NAŠEG ASA: Novak na ovaj način pomaže niže rangiranim igračima


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2018.
Najbolji srpski teniser Novak Đoković želi da stvori bolje uslove za niže rangirane igrače, samim tim i da unapredi celokupan sistem

Foto:EPA
Kao predsednik Saveta igrača na ATP turu, Novak Đoković ima obavezu i odgovornost da pomogne svim teniserima, a naročito onim niže rangiranim koji se suočavaju sa mnogobrojnim izazovima tokom karijere. Njegova obaveza je da doprinese poboljšanju i promenama u tenisu, kako u oblasti rasporeda turnira, kalendaru, tako i kada je reč o sistemu takmičenja i finansijama. Najveći izazov je da tenis postane dugoročno održiv sportom za što je moguće više igrača.

Upravo je ovo bio jedan od razloga za sastanak održan u Melburnu, gde je Novak u ime Saveta govorio o mogućim načinima pomoći niže rangiranim igračima, kao i o načinu unapređenja celokupnog sistema.

„Samo igrači iz samog vrha imaju dobre uslove, dok su ostali uglavnom nezadovoljni i to je nešto čega su svi svesni. Kao predsednik Saveta igrača, Novak je predložio način na koji trenutna situacija može biti rešena i unapređena. Ono što je neophodno jeste da se svi igrači ujedine, oforme sindikat i počnu više da govore o svojim pravima“, otkriva izvor iz Melburna, blizak igračima koji su prisustvovali sastanku.

Ovim potezom Novak je pruzeo određeni rizik, jer je nesebično stupio u prvi plan, međutim svi niže rangirani igrači su mu veoma zahvalni na ovom gestu, jer je ovo direktna borba za njih.

„Top 20 igrači imaju sve što im je potrebno, ali onima od pedesete pozicije pa naniže, nije nimalo lako. Mnogi od njih su na ivici da odustanu od tenisa i od svojih karijera zbog nedostatka finansijskih sredstava neophodnih za plaćanje putovanja, trenera, osoblja i drugih troškova. Sredstva nisu podeljena na najadekvatniji način. Prvih 10 igrača dobija najviše novca, a to je ono što Novak želi da promeni na bolje i da pruži šansu za što više igrača, kako bi napravili nešto dobro u ovom sportu“, dodaje izvor.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE