Obrenovac, 15.02.2019

Kup Radivoja Koraća i ove godine u Nišu


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2018.
Niš će tako po 14. put biti domaćin nacionalnog košarkaškog Kupa

Foto:Getty Images
Grad Niš učiniće sve što je moguće kako bi Kup Radivoja Koraća protekao na najvišem nivou, rekao je gradonačelnik tog grada Darko Bulatović nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije organizovanog povodom predstojećeg takmičenja.

Bulatović je rekao da je Niš bio odličan domaćin nacionalnog kupa prethodnih godina i dodao da je ta sportska manifestacija od velikog značaja za čitav grad.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević izjavio je da su svi košarkaški klubovi, tokom ankete koju je radio KSS, rekli da vole što se Kup Radivoja Koraća igra u Nišu.

Tomašević je podsetio da će naredne godine Srbija biti domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice i dodao da će jedna grupa tog takmičenja biti organizovana u Nišu.

"Bilo bi dobro da A seniorska reprezentacija Srbije, ukoliko bude mogućnosti, jednu svoju kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo odigra u Nišu. Očekuju nas tri utakmice i to septembra i novembra ove godine i februara naredne godine", rekao je Tomašević.

On je kazao da je KSS posao na neki način agresivniji, u smislu da želi da organizuje što više medjunarodnih košarkaških takmičenja.

"Ove godine nas očekuje kadetsko Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, a u saradnji sa Medjunarodnom košarkaškom federacijom i NBA orgnizovaćemo predstojećeg leta košarkaški kamp u Beogradu. To je verovatno najveći projekat koji NBA organizuje van Amerike", izjavio je Tomašević.

Na predstojećem Kupu Radivoja Koraća, koji se održava od 15. do 18. februara u hali „Čair“, nastupiće Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemaks, FMP, Zlatibor, Metalac, Dinamik i Borac Čačak.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE