Obrenovac, 20.10.2018

Turnir u organizaciji ,Udruženja gluvih i nagluvih Obrenovac'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.11.2017
Pored stonog tenisa, organizovana su i takmičenja u malom fudbalu, pikadu i društvenoj igri ,Čoveče ne ljuti se'

Foto:lokalnenovine.rs
Veoma aktivno "Udruženje gluvih i nagluvih Obrenovac", uz nesebičnu pomoć Anđelke Kaljević, defektologa i Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom, u Sokolskom domu u Obrenovcu organizovalo je turnir u stonom tenisu. ÄŒast da otvori turnir u stonom tenisu pripala je paraolimpijcu Budi Malešević, koji je osvojio bronzanu medalju na paraolimpijskim igrama.Otvaranju turnira su prisustvovali i članovi Veća Gradske opštine Obrenovac, Zoran Ćorlomanović i Dragan Mladenović.

"Prvi put u Obrenovcu Udruženje gluvih i nagluvih organizuje turnir u malom fudbalu, stonom tenisu, pikadu i "čoveče, ne ljuti se". Okupio se veliki broj gluvih iz cele Srbije, tačnije imamo goste iz Leskovca, Lazarevca, Novog Sada, Pančeva, Požarevca. Ovom prilikom bih se zahvalila Sportsko kulturnom Centru Obrenovac koji nam je ustupio ovaj objekat za turnir u stonom tenisu, takođe bih se zahvalila Zoranu Đuriću koji nam je izašao u susret i ustupio prostor balona za turnir u malom fudbalu, a turnir u pikadu i "čoveče, ne ljuti se" se održava u prostorijama Udruženja gluvih i nagluvih Obrenovac" - rekla je Anđelka Kaljević, defektolog.

Iz Udruženja gluvih i nagluvih Obrenovac poručuju da sport nije samo igra, sport je druženje, sport povezuje ljude i jača duh zajedništva, a kod gluvih i nagluvih osoba to se može povezati sa još mnogo bitnih stvari za sam život, poput socijalizacije, rehabilitacije i obezbeđivanja boljih uslova za očuvanje zdravstvenog stanja.

Cilj aktivnosti ovog tipa je ostvarivanje šanse na jednakost  osoba iz osetljivih grupa kroz sportsko edukativne aktivnosti koje promovišu sport kod osoba sa invaliditetom, pokreću ih na akciju , a samim tim jačaju i samopouzdanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE