Obrenovac, 24.10.2018

Održane „Igre bez granica“ za osobe sa invaliditetom


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.11.2017
„Igre bez granica“ su održane u okviru projekta „Sport za sve“, koje je realizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, uz podršku UNICEF-a  i uz finansijsku podršku NCR Fondacije.

Foto:lokalnenovine.rs
U sportskoj hali Sportsko kulturnog centra u Obrenovcu održane su "Igre bez granica" u okviru projekta „Sport za sve“, koje je realizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, uz podršku UNICEF-a  i uz finansijsku podršku NCR Fondacije.

Sportska manifestacija "Igre bez granica" okupila je sportistkinje i sportiste sa i bez invaliditeta, decu i mlade, učenike škola, članove mnogobrojnih udruženja, klubova, organizacija i ustanova osoba sa invaliditetom sa prostora celog Beograda. Organizovana su sportsko-rekreativna takmičenja u fudbalu, boćanju, stonom tenisu, poligonima, visećoj kugli, pikadu, šahu i drugim disciplinama.

"Centar za osobe sa invaliditetom je podržao i učestvovao u organizaciji ove manifestacije. Sa nama su učenici "Prve obrenovačke osnovne škole", učenici "Jefimije", škole "Ljubomir Aćimović" i Dnevni boravak iz Obrenovca. Danas nas očekuje lep sportski dan, druženje i što je najvažnije danas nema pobednika, jer svi smo danas pobednici" - rekla je Anđelka Kaljević, defektolog.

Nizom sportsko-rekreativnih aktivnosti se dodatno promoviše i podstiče značaj sporta i fizičke kulture i inkluzivni pristup kao bitan deo sistema društvenih vrednosti zajednice. Svaki vid podrške je od velikog značaja za osobe sa invaliditetom, a kroz bavljenje sportom deca se osnažuju, druže sa drugom decom, prepoznaju svoje potencijale i uključuju se kao ravnopravni članovi društva.

"Sportski savez osoba sa invaliditetom organizuje prvi put u Obrenovcu "Igre bez granica" uz podršku grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu i socijalnu zaštitu. Želela bih da se zahvalim gradu Obrenovcu što su nas podržali, kao što i prvi put imamo podršku UNICEF-a u okviru projekta "Sport za sve". Nadamo se da ćemo i dogodine biti na ovom mestu"- rekla je Jasmina Hadzić,(SOSIB).

Pored organizatora i grada Beograda  manifestaciju su podržali i Gradski sekretarijat za sport, omladinu i socijalnu zaštitu, Gradska opština Obrenovac, Beogradski centar za osobe sa invaliditetom i Centar za nove ideje.

"Nezamisliv je jedan ovakav skup bez ljubitelja šaha i šahovskih zaljubljenika iz Beograda i Obrenovca. Danas smo u to ime upriličili jedan interesantan šahovski meč. Ekipa Beograda čiju okosnicu čine članovi šahovske sekcije Škole za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" Zemun koji je pojačan sa nekoliko šahista iz Obrenovca, tu su mladi predstavnici dečijeg šahovskog kluba "Hoze Raul Kapablanka" i Sportskog šahovskog udruženja "Životno igranje".. Odazvali smo se i ljubiteljima šaha koji su slepi, to su deca izuzetno jakog šahovskog znanja, igraju posebnim garniturama za slepe, tako da je ovo jedan baš pravi primer jedne divne manifestacije gde naši učenici pokazuju humanost, jer samo takmičenje nije u centru pažnje u centru pažnje je druženje". - rekao je Goran Šehović, Centar za nove ideje.

Odlično organizovana manifestacija, radost na dečjim licima i takmičarski duh obeleželi su ovaj dan u obrenovačkoj hali sportova.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE