Obrenovac, 17.10.2018

TROJKA IZ BLOKA I OVE GODINE U OBRENOVCU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2018.
Za porodicu Miljanovi─ç iz Grabovca...

Foto:Promo,Printscreen


´╗┐

U subotu 21. aprila, sa po─Źetkom u 16 ─Źasova odr┼ża─çe se tre─çi, sada ve─ç tradicionalni, humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki-TROJKA IZ BLOKA.

Turnir se odr┼żava u organizaciji humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", a odr┼ża─çe se na basket terenima kod Doma kulture i sportova. Ove godine bi─çe pomognuta porodica porodica Miljanovi─ç iz Grabovca...

─îlanovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su nedavno ovu porodicu, koju ─Źine samohrana majka Sanja i deca Dejan (14), An─Ĺela (13) i Anastasija (11). Na ┼żalost, Sanjin suprug iznenada je preminuo krajem 2016. godine.

Sanja nema stalno zaposlenje, ali poslednjih meseci radi na povremenim poslovima pri Komeserijatu za izbeglice. Pored toga primaju o─Źevu penziju, dok ─çe im de─Źiji dodatak najverovatnije biti ukinut uskoro. Imaju i manji plastenik za svoje potrebe.

Ku─ça u kojoj ┼żive nije završena, sa radovima se stalo kada je suprug i otac preminuo. Za samohranu majku je jako teško i da obezbedi deci osnovno, tako da završetak ku─çe predstavlja za njih ogroman problem.

Krov prokišnjava, pojavljuje se vlaga zbog izolacije, podovi nisu uopšte ura─Ĺeni... Najpotrebnija im je pomo─ç oko postavljanja izolacije, fasade i stolarije, sre─Ĺivanja jedne de─Źije sobe i nabavke poku─çstva. Dr┼żali bi i kokoške.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokuša─çe kroz novu Trojku iz bloka u Obrenovcu i uz pomo─ç donatora iz celog sveta da im obezbedi neophodnu pomo─ç ovoj divnoj porodici.

Donirajte koliko mo┼żete!

Podsetimo,projekat Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni doga─Ĺaj koji za cilj ima prikupljanje sredstava za potrebe socijalno ugro┼żenih višedetnih porodica. Projekat se sprovodi kroz sportske manifestacije brzog šutiranja trojki u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i širom sveta na kojima se okupljaju mladi ljudi, poznate li─Źnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji finansijski podr┼żavaju realizaciju predvi─Ĺenih ciljeva.

Razlog nastanka projekta Trojka iz bloka je ─Źinjenica da veliki broj dece iz više─Źlanih porodica ┼żivi u teškim materijalnim uslovima u kojima oskudevaju u najosnovnijim ┼żivotnim potrebama. Od samog po─Źetka rada predstavnika organizacije na terenu, došlo se do informacija da veliki broj dece i njihovih porodica, koje mahom ┼żive u ruralnim sredinama, nemaju ─Źak ni elementarne uslove za odr┼żavanje li─Źne higijene. I pored ─Źinjenice da je organizacija u─Źinila velike napore da se izgradi i opremi nekoliko desetina kupatila, ku─ça, bele tehnike, doma─çih ┼żivotinja, plastenika i poljoprivredne mehanizacije za potrebe ugro┼żenih porodica, realno stanje na terenu ukazuje na mnogo ve─çu potrebu za rešavanje brojnih socijalnih problema, što ujedno poziva i na sveopštu društvenu mobilizaciju.

U planu je da se ovaj sportsko-humanitarni projekat šutiranja trojki odr┼żi u svakom ve─çem gradu gde mo┼żemo okupiti ljude dobre volje, kako bi se veliki broj mladih ljudi, udru┼żenja, poznatih li─Źnosti i društveno odgovornih kompanija u svojim lokalnim zajednicama uklju─Źio u sprovo─Ĺenje ciljeva Trojke iz bloka i kroz konkretan doprinos pomogli poboljnjanju uslova ┼żivota dece iz socijalno ugro┼żenih porodica.

Dugoro─Źni plan projekta Trojka iz bloka jeste da se u narednih 20 godina motiviše i uklju─Źi preko 100.000 mladih ljudi, kako bi kroz u─Źeš─çe u sportsko-humanitarnim manifestacijama obezbedili uslove za bezbri┼żno odrastanje i sre─çno detinjstvo najmla─Ĺim naraštajima.

Više informacija o projektu: www.trojkaizbloka.org

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE