Obrenovac, 26.04.2019

TROJKA IZ BLOKA I OVE GODINE U OBRENOVCU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2018.
Za porodicu Miljanović iz Grabovca...

Foto:Promo,Printscreen
U subotu 21. aprila, sa početkom u 16 časova održaće se treći, sada već tradicionalni, humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki-TROJKA IZ BLOKA.

Turnir se održava u organizaciji humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", a održaće se na basket terenima kod Doma kulture i sportova. Ove godine biće pomognuta porodica porodica Miljanović iz Grabovca...

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su nedavno ovu porodicu, koju čine samohrana majka Sanja i deca Dejan (14), Anđela (13) i Anastasija (11). Na žalost, Sanjin suprug iznenada je preminuo krajem 2016. godine.

Sanja nema stalno zaposlenje, ali poslednjih meseci radi na povremenim poslovima pri Komeserijatu za izbeglice. Pored toga primaju očevu penziju, dok će im dečiji dodatak najverovatnije biti ukinut uskoro. Imaju i manji plastenik za svoje potrebe.

Kuća u kojoj žive nije završena, sa radovima se stalo kada je suprug i otac preminuo. Za samohranu majku je jako teško i da obezbedi deci osnovno, tako da završetak kuće predstavlja za njih ogroman problem.

Krov prokišnjava, pojavljuje se vlaga zbog izolacije, podovi nisu uopšte urađeni... Najpotrebnija im je pomoć oko postavljanja izolacije, fasade i stolarije, sređivanja jedne dečije sobe i nabavke pokućstva. Držali bi i kokoške.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokušaće kroz novu Trojku iz bloka u Obrenovcu i uz pomoć donatora iz celog sveta da im obezbedi neophodnu pomoć ovoj divnoj porodici.

Donirajte koliko možete!

Podsetimo,projekat Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni događaj koji za cilj ima prikupljanje sredstava za potrebe socijalno ugroženih višedetnih porodica. Projekat se sprovodi kroz sportske manifestacije brzog šutiranja trojki u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i širom sveta na kojima se okupljaju mladi ljudi, poznate ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji finansijski podržavaju realizaciju predviđenih ciljeva.

Razlog nastanka projekta Trojka iz bloka je činjenica da veliki broj dece iz višečlanih porodica živi u teškim materijalnim uslovima u kojima oskudevaju u najosnovnijim životnim potrebama. Od samog početka rada predstavnika organizacije na terenu, došlo se do informacija da veliki broj dece i njihovih porodica, koje mahom žive u ruralnim sredinama, nemaju čak ni elementarne uslove za održavanje lične higijene. I pored činjenice da je organizacija učinila velike napore da se izgradi i opremi nekoliko desetina kupatila, kuća, bele tehnike, domaćih životinja, plastenika i poljoprivredne mehanizacije za potrebe ugroženih porodica, realno stanje na terenu ukazuje na mnogo veću potrebu za rešavanje brojnih socijalnih problema, što ujedno poziva i na sveopštu društvenu mobilizaciju.

U planu je da se ovaj sportsko-humanitarni projekat šutiranja trojki održi u svakom većem gradu gde možemo okupiti ljude dobre volje, kako bi se veliki broj mladih ljudi, udruženja, poznatih ličnosti i društveno odgovornih kompanija u svojim lokalnim zajednicama uključio u sprovođenje ciljeva Trojke iz bloka i kroz konkretan doprinos pomogli poboljnjanju uslova života dece iz socijalno ugroženih porodica.

Dugoročni plan projekta Trojka iz bloka jeste da se u narednih 20 godina motiviše i uključi preko 100.000 mladih ljudi, kako bi kroz učešće u sportsko-humanitarnim manifestacijama obezbedili uslove za bezbrižno odrastanje i srećno detinjstvo najmlađim naraštajima.

Više informacija o projektu: www.trojkaizbloka.org

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE