Obrenovac, 13.07.2020

'Trojka iz bloka' za porodicu Filimonović


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2019.
Obrenovčani su na košarkaškim terenima Male Rabe još jednom pokazali spremnost da pomognu svojim sugrađanima

Foto:Printscreen
Humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki pod nazivom "Trojka iz bloka" organizovan je na terenima Male Rabe. Poziv organizacije "Srbi za Srbe" ni ovog puta nisu ignorisali Obrenovčani koji vole i koji se bave košarkom, a koji su pre svega hteli da pokažu svoju humanost na delu.

Turnir je otpočeo intoniranjem himne "Bože pravde", posle čega su se pod košem našli i sportisti i rekreativci, i stari i mladi građani Obrenovca.

Sredstva sa ovogodišnjeg turnira, koji su organizatori nazvali najuspešnijom "Trojkom iz bloka", opredeljena su za pomoć porodici Filimonović iz Grabovca. Reč je o samohranoj majci troje dece, čiji su životi u prethodnom periodu bili izloženi porodičnom nasilju i izuzetno lošim uslovima.

Lepa vest koja je stigla iz organizacije "Srbi za Srbe" je ta da je ovom prilikom samo do sponzora turnira prikupljeno 460.000 dinara, kao i ta da su majstori već pristupili obnovi kuće Filimonovića. Oni će već kroz petnaestak dana moći da se usele u svoj novi, uređeni dom.

"Ponosni smo na ovako veličanstven skup i humanitarnu manifestaciju koja je organizovana na terenima Male Rabe. Gradska opština Obrenovac je maksimalno pomogla, kako organizaciono, tako i finansijski. Nadam se da će ovakva vrsta i kvalitet organizacije postati tradicija, da će okupljati sve veći broj ljudi iz Obrenovca i da će prikupljena sredstva biti sve veća i veća", rekao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport Gradske opštine Obrenovac.

Samo kroz turnire pod nazivom "Trojka iz bloka" u prethodne tri godine, u Obrenovcu je skupljeno više od 600.000 dinara, a naš grad je jedan od 70 gradova u kojima se na ovaj način prikuplja pomoć za najugroženije porodice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE