Obrenovac, 20.02.2019

Odr┼żan humanitarni turnir 'Trojka iz bloka' u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2018
Organizator popularnog turnira je organizacija 'Srbi za Srbe' a sav prihod sa ovog turnira ide porodici Miljanovi─ç iz Grabovca.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Humanitarni turnir u šutiranju trojki 'Trojka iz bloka ' odr┼żan je na košarkaškom terenu preko puta Sportsko kulturnog centra u Obrenovcu. Organizator popularnog turnira je organizacija "Srbi za Srbe" a sav prihod sa ovog turnira ide porodici Miljanovi─ç iz Grabovca.

─îlanovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su nedavno ovu porodicu, koju ─Źine samohrana majka Sanja i deca Dejan (14), An─Ĺela (13) i Anastasija (11). Na ┼żalost, Sanjin suprug iznenada je preminuo krajem 2016. godine.

Sanja nema stalno zaposlenje, ali poslednjih meseci radi na povremenim poslovima pri Komeserijatu za izbeglice. Ku─ça u kojoj ┼żive nije završena, sa radovima se stalo kada je suprug i otac preminuo. Za samohranu majku je jako teško i da obezbedi deci osnovno, tako da završetak ku─çe predstavlja za njih ogroman problem.

Projekat ''Trojka iz bloka'' (www.trojkaizbloka.org),pomo─çu kojeg se kroz turnire u brzom šutiranju trojki prikupljaju sredstva namenjena za pomo─ç socijalno ugro┼żenim porodicama, sa više dece, koje ┼żive na podru─Źju Srbije, odr┼żava se od 2012. godine uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena zvezda i KK Partizan kao i brojnih sponzora, donatora i poznatih ljudi iz sveta sporta, muzike i filma.

Od 2005. godine, pod sloganom ''Deca su naša budu─çnost'', Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je 2,5 miliona evra donacija i pomogla više od 1.700 socijalno ugro┼żenih porodica koje broje oko 12.000 dece. Pored pomo─çi porodicama, organizacija je u više navrata obezbe─Ĺivala pomo─ç na narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije i regiona. Na svom zvani─Źnom sajtu (www.srbizasrbe.org) i fejsbuk stranici (www.facebook.com/srbizasrbe), organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim ra─Źunima.

Iako su tri mlada momka osvojila pehare, kao najbolji šuteri, pobednici ovog turnira su bili svi oni koji su u─Źestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i samim u─Źeš─çem doprineli da se ┼żivot jedne porodice promeni na bolje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE