Obrenovac, 03.08.2020

Trka mira dolazi i u Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.04.2018.
Trka mira – Peace Run 2018, najduža štafetna trka na svetu će proći u sredu, 16. maja i kroz opštinu Obrenovac

Foto:Printscreen
Ove godine Internacionalni tim trkača zajedno sa našim vrsnim ultramaratoncima će od 15. do 19. maja, pretrčati deonicu evropske trase od granice BiH preko opština Loznica, Šabac, Obrenovac, Beograd, Grocka, Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište Golubac, Donji Milanovac, Tekija i Kladovo. Na graničnom prelazu u Kladovu će napustiti našu zaemlju i ući u Rumuniju nastavljajući svoj put kroz Evropu.

Međunarodni tim Trke mira dolazi u Obrenovac u sredu, 16. maja 2018. godine u 10:30 časova iz pravca Šapca kada će na trgu Dr Zorana Đinđića biti održana prigodna manifestacija i doček trkača. Trka će nastaviti svoj put u 11.00 časova u pravcu Beograda.

Predrag Knežević, predsednik Trke mira za Srbiju je rekao da se kroz baklju koju učesnici trke nose simbolizuje mir, prijateljstvo, harmonija i ljubav među ljudima, bez obzira na versku pripadnost, rasu i boju kože. Ona se prenosi i daje usput i ljudima koje susrećemo.

– Ove godine 27. februara trka je krenula iz Bugarske, a završava se u Lisabonu 8. oktobra. Ponosni smo što je ovaj sportski događaj podignut na jedan visok nivo, tako da ćemo 16. maja kada budemo u Beogradu biti primljeni od najviših zvaničnika u Narodnoj skupštini Srbije, gde ćemo zajedno poslati poruku i sliku svet da je Srbija zemlja u kojoj je na prvom mestu mir – dodao je Knežević.

Pozivamo građane da u što većem broju prisustvuju skupu, pozdrave trkače kao i da se uključe u trčanje kroz Obrenovac, zajedno sa internacionalnim timom. Učesnik Trke Mira postaje svako ko pretrči sa bakljom makar i nekoliko koraka ili onaj ko je samo uzme u ruku i na taj način podrži plemenitu ideju svetskog mira i harmonije. Trku podržavaju Narodna Skupština Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a baklju mira su do sada držali milioni ljudi širom sveta, među njima i mnogi istaknuti građani sveta – predsednici država, premijeri, sportisti, umetnici…

Trku Peace Run je 1987. osnovao Šri Činmoj, sportista, filozof, slikar i pesnik koji je svoj život posvetio unapređenju ideala svetskog mira i svetske harmonije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE