Obrenovac, 25.04.2019

TROFEJ OBRENOVCA 2018.


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2018.
U hali sportova i ove godine okupile su se mlade nade srpskog sporta

Foto:lokalnenovine.rs
„Trofej Obrenovca“, kao jedan od najvećih turnira koji se skoro tri decenije organizuje u našem gradu, 29. put zaredom ugostio je mlade karatiste iz cele Srbije i zemalja regiona. Gradska opština Obrenovac, Sportski savez Obrenovca i Karate klub „Radnički“ pružili su budućim šampionima priliku da odmere svoje snage i zadovoljni svojim kućama ponesu mnoštvo medalja.

„To je tradicija koju mi pokušavamo da održimo. Na ovogodišnjem takmičenju učešće je uzelo oko 400 takmičara, u 40 ekipa, što je na nivou masovnosti koju smo imali i prethodnih godina i to je jedan od ciljeva ovog turnira. Dakle, da se skupi što više dece i da to bude jedna manifestacija karate sporta u našem gradu. Osim toga, tu je i taj takmičarski aspekt, kao i osvajanje medalja, što je dodatni motiv deci da pokažu šta znaju“, rekao je Dragan Lapčević iz Karate kluba „Radnički“.

On je dodao da su učešće na takmičenju uzeli svi obrenovački klubovi, naglasivši i to da je Obrenovac ponosan i na svoje predstavnike na međunarodnim takmičenjima. Jedno od njih je i ono u Dubrovniku na kom su ovog vikenda briljirali Obrenovčani Vladimir Lapčevič, Dušan Jevtović i Nikola Kljajić.

Učesnici 29. „Trofeja Obrenovca“ pokazali su da sadašnji republički, balkanski, evropski i svetski šampioni imaju svoje naslednike, koji sigurno gaze ka najboljim pozicijama karate sporta.

„Ponosni smo na 29 godina tradicije održavanja ovako svečane sportske manifestacije kao što je „Trofej Obrenovca“, koja je od velikog značaja za Gradsku opštinu Obrenovac. Počastvovani smo što imamo mogućnost da u kontinuitetu promovišemo sport, da promovišemo prave vrednosti, da promovišemo borilačke veštine u Obrenovcu, koje su de facto jedna od najuspešnijih sportskih grana u našem gradu. Imamo pregršt prvaka kako u karateu, tako i u kik boksu i ostalim borilačkim veštinama“, kazao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport Gradske opštine Obrenovac.

Gradska opština Obrenovac će i ubuduće pružati podršku klubovima borilačkih sportova, ali i ostalim sportistima i njihovim ekipama.

„Moram da napomenem da ova manifestacija, kao i sve ostale kada je u pitanju Gradska opština Obrenovac, ne bi bile na ovako visokom nivou bez društveno odgovorne kompanije EPS, kao i Zdravstvene ustanove AQUALAB, koja nam, takođe, pomaže kada su u pitanju biohemijske analize svih sportista, izlazi nam u susret maksimalno. Bliži nam se i manifestacija plivanja za Časni krst na Bogojavljenje i veoma je važno da svi društveni faktori pokažu da treba pomoći i da sport u Obrenovcu bude što uspešniji“, poručio je Stanković.

Učešće na turniru uzela su deca rođena 2012. i stariji, koji su se takmičili u disciplinama borbe i kate, pojedinačno i ekipno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE