Obrenovac, 20.04.2019

Prijem za vaterpoliste kluba 'TENT'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.09.2018.
Vaterpolo klub 'TENT' ušao je u prvu A ligu Srbije i za dve godine postigao odlične rezultate

Foto:@Cuckovicm
U zgradi opštine juče je upriličen prijem za ekipu i rukovodstvo Vaterpolo kluba ”TENT” iz Obrenovca povodom ulaska ovog kluba u prvu A ligu Srbije. Predsednik kluba Miloš Čubrić naglasio je da je klub za kratak rok, to jest za samo dve godine uspeo da uđe u prvu A ligu.

"Povod susreta je veoma značajan i za nas i za opštinu, pre svega za nas jer smo u najkraćem mogućem roku uspeli da uđemo u prvu A ligu Srbije u vaterpolu. Ispuni smo naš plan i obećanje koje smo dali opštinskom rukovodstvu. U dve i po godine smo stigli od nule, igrali smo kvalifikacije za drugu ligu, iz druge lige smo ušli u prvu B ligu, odatle evo nas sad u prvoj A ligi. Za koju godinu eto nas i u Evropi, ako Bog da. Upoznali smo opštinsko rukovodstvo sa finansijskim stanjem u klubu. Mi smo bukvalno na jaslama opštine, jer su nam oni jedini sponzori, termolektrana je samo formalno naš sponzor i mi nosimo njihovo ime zbog tradicije, to nećemo menjati, a nadamo se da će nam se taj sponzor vratiti i pomoći da nastavimo borb", rekao je Čubrić.

Kapiten kluba Uroš Jevtić kazao je da klub ima velike ambicije.

"Očekuje nas teška sezona, pogotovo što je sada međuperiod kada nema grejanja, snalazimo se na sve načine da nadomestimo i održimo kondiciju. Uskoro nas očekuje osam ekipa iz prve A lige, potrudićemo se jer su nam ambicije na najvećem nivou", izjavio je Jevtić.

Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac, podsetio na tešku situaciju od pre dve godine, a zatim još jednom istakao uspeh i rezultate obrenovačkog vaterpolo kluba.

"Pre dve godine smo sedeli na sednici skupštine vaterpolo kluba i znali da je situacija jako teška. U tom trenutku klub je bio u poslednjem rangu takmičenja, i tada smo sve snage usmerili ka cilju da klub opstane i da korak po korak ide rang više. Uspeli smo zajedničkim snagama i entuzijazmom samih članova kluba i njihovim stručno pedagoškim radom, uz pomoć i pravo korišćenje naših opštinskih programa, pre svega programa ”Eko dinar” po kome svako dete besplatno trenira. Takođe, boljitak kada je u pitanju finansiranje doneo je i novi način finansiranja sporta koji Zakon nalaže, a to je finansiranje preko godišnjih programa. Vaterpolo klub je sve to na pravi način ispratio i ulagao u svoje resurse i u svoje ljude i to je dalo pravi rezultat i ponosan sam na naš zajednički rad", istakao je Stanković i čestitao klubu na uspehu i poželeo im sve najbolje u nastavku takmičenja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE