Obrenovac, 20.06.2019

28. MEĐUNARODNA VIDOVDANSKA REGATA - ZABREŽJE 2018


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2018
U ukupnom plasmanu na 28. Međunarodnoj Vidovdanskoj regati prvo mesto osvojio je Kajak kanu Klub 'Zabrežje', a obrenovački kajakaši i kanuisti dominirali su u mnogim trkama.

Foto:lokalnenovine.rs
 Na reci Savi kod Kajak kanu kluba „Zabrežje" održana je 28. Međunarodna Vidovdanska regata u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Organizatori regate su Gradska opština Obrenovac i Kajak kanu klub "Zabrežje".

Ovogodišnja regata okupila je preko 300 učesnika iz 17 klubova sa prostora bivše Jugoslavije  koji su u 46 trka pokazali sve lepote ovog sporta. Tradicionalnu  Vidovdansku regatu otvorio je zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović.

Uprkos lošim vremenskim uslovima organizatori su uspešno priveli pripreme kraju, pa iako je odziv učesnika nešto manji nego prethodnih godina takmičarski deo je bio podjednako zanimljiv, a kompletan događaj protekao je u očekivano dobrom raspoloženju.

Vidovdansku regatu otvorili su najmlađi učesnici koji su se takmičili u kategoriji "MINI KAJAK" na 500m, za decu od 2005 do 2008 godišta. Nakon najmlađih usledilo je i takmičenje u kategorijama pioniri, kadeti, juniori i seniori, a krunu na današnje takmičenje stavile su devojke koje su u zajedničkoj trci kadetkinja, seniorki i juniorki pokazale svoje majstorije na vodi. Revijalni deo obeležila je memorijalna trka „Kujundzić Dragutin-Gaga“ u K-1 2000m.

U ukupnom plasmanu na 28. Međunarodnoj Vidovdanskoj regati prvo mesto osvojio je Kajak kanu Klub "Zabrežje", a obrenovački kajakaši i kanuisti dominirali su u mnogim trkama. U trci na 500 metara za dečake 2005 godište, u kojoj je učestvovalo 23 takmičara, prva tri mesta osvojili su dečaci iz Kajak kanu kluba "Zabrežje". Prvo mesto osvojio je Nemanja Alimpić, drugo mesto Stefan Vignjević, dok je treće mesto pripalo Lazaru Dubaić.

Izuzetno zanimljiva trka bila je i trka seniora - dvosedi, gde je prvo mesto takođe pripalo članovima KKK"Zabrežje" Jevtić Aleksandru i Mandić Filipu, drugo mesto su zauzeli članovi Nautičkog kluba Beograd, a trećeplasirani su bili Sabljić Nikola i Obadić Nikola, KKK"Zabrežje".

Gledaoci su sa oduševljenjem ispratili i trku kanu dvoklek gde su takmičari sa Zabrežja Krsmanović Nemanja i Krsmanović Veljko zauzeli drugo mesto.

Posetioci koji su se danas našli na Zabrežju uživali su u takmičarskom delu, ali i u dobroj organizaciji domaćina počev od suđenja pa do svih pratećih elemenata koji prate jednu ovakvu manifestaciju. Nije slučajno da Vidovdanska regata slovi za jednu od najkvalitetnijih regata u Srbiji kako po broju učesnika, tako i po kvalitetu takmičara.

Predsednik Kajak kanu Kluba "Zabrežje" Dragoslav Obadić još jednom se zahvalio pokrovitelju Vidovdanske regate, Gradskoj opštini Obrenovac i svima onima koji su pomogli da Vidovdanska regata protekne u najboljem redu.

"Mnogi klubovi zbog lošeg vremena nisu smeli da krenu. Danas imamo tri kluba iz Bosne, to su Brčko, Sava i Bosanski Brod. U nekom periodu kada sam ja bio dete i kada sam ja veslao takmičenje je bilo na nivou kluba, nagrade su bile knjige, ali je isto tako bilo važno ko će da pobedi i osvoji nagradu. Kasnije u nekom periodu to je preraslo u jednu ozbiljnu regatu, sada regata spada možda i u najbolje regate u Srbiji i u staroj Jugoslaviji." - rekao je Dragoslav Obadić.

Dragoslav Obadić je naglasio da današnjoj regati ne prisustvuje reprezentativka Željana Petrović koja se nalazi na Evropskom prvenstvu u Italiji, gde predstavlja Srbiju u jednosedu na dvesta metara. Iz Italije stižu lepe vesti i još jedan u nizu uspeha KKK"Zabrežje", jer je naša Obrenovčanka Željana, na ovom prestižnom takmičenju, izborila plasman u finale.

 

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE