Obrenovac, 18.10.2021

MMA: Obrenovčanin Vuk Vukmirović 'giljotinom' presudio Amerikancu


Izvor: Hotsport.rs | Obrenovac, 08.08.2019.
Mladi srpski MMA borac Vuk Vukmirović (23) trijumfom je započeo put ka svetlima velike pozornice odnosno UFC oktagonima.

Foto: Privatna arhiva Vuk Vukmirović
Mladi srpski MMA borac Vuk Vukmirović (23) trijumfom je započeo put ka svetlima velike pozornice odnosno UFC oktagonima. U svojoj prvoj borbi u kategoriji do 84kg (185lb) održanoj u okviru "Fight - night - chapter IV" u američkom gradu Pueblo Kolorado savladao je domaćeg takmičara Erika Virdžila (1-1) i to nokautom u 41.sekundi prve runde.

Nemilosrdni Srbin je od prvog gonga krenuo silovito, plasirao je nekoliko udaraca u glavu protivnika, a onda je sačekao pravu priliku i popularnom "giljotinom" okončao meč već posle nešto više od pola minuta uz gromoglasnu podršku sa tribina.

- Svestan sam da je sve ovo još uvek na niskom nivou, ali od nečega moram da krenem. Znam da je potrebno mnogo rada i odricanja da bih stigao do velikih MMA organizacija. Ovakva pobeda može samo da mi bude dodatna motivacija ka ostvarenju sna. Ne želim da ispadne da pucam visoko posle prvog meča, ali cilj mi je da jednog dana dođem do UFC borbi i zbog toga sam krenuo u sve ovo - izjavio je Vuk Vukmirović.

Zanimljivo je da iako se bori za “Hybrid Nations” klub iz Avona u Koloradu Vuk je pre i posle meča nosio majicu Kik boks kluba Obrenovac (grada u kom je odrastao) u kom je trenirao četiri godine, pre nego što se preselio u SAD. Na taj način želeo da se zahvali svima koji su mu pomogli u razvoju.  Naravno da je neizbežno bilo da Vukmirović i njegov tim trijumf proslave uz srpske trobojke, ali i uz stihove – Znam da preko je bolje, ali preko nije moje, Preko nije lova laka, preko nije moja majka, Gde su sada moja braća? Ko šta pije, plaćam…

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE