Obrenovac, 19.10.2021

MLADI OBRENOVAČKI ŠAMPIONI - ŽELJANA PETROVIĆ


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.06.2018
Željana, kao jedna od najmlađih reprezentativki, 26.juna odlazi na Evropsko prvenstvo koje se održava u Italiji i na kom će predstavljati Srbiju u jednosedu na dvesta metara.

Foto:lokalnenovine.rs
Mlada reprezentativka Srbije iz Obrenovca, kajakašica KKK "Zabrežje" Željana Petrović, jedna je od mnogih uspešnih sportista Obrenovca.

Ova mlada i skromna devojka može da se pohvali mnogobrojnim medaljama , a jedna u nizu je i medalja za osvojeno treće mesto u svojoj kategoriji na 200 metara u kajaku jednosedu, na prestižnom takmičenju Olimpijskih nada iz celog sveta, koje je prošle godine održano u Račicama.

Ne kaže se uzalud da je put do uspeha trnovit, pa je tako ova devojčica da bi postigla  uspeh, osim svakodnevnog  treniranja, morala da uskladi školske obaveze sa treninzima, ali i da se odrekne većeg dela slobodnog vremena koje njeni vršnjaci uglavnom koriste za šetnje i izlaske. 

Na pitanje da li je druga deca gledaju kao uzor, Željana skromno odgovara da kajak nije popularan poput nekih drugih sportova, ali da bi joj bilo drago da jednog dana bude uzor drugoj deci. Željana je naglasila da je ljubav prema kajaku nešto posebno i apelovala na drugu decu da dodju na reku i upoznaju sve lepote ovog sporta.

Željana, kao jedna od najmlađih reprezentativki, 26.juna odlazi na Evropsko prvenstvo koje se održava u Italiji i na kom će predstavljati Srbiju u jednosedu na dvesta metara. Poželimo Željani puno sreće i da Kajak klub Zabrežje i grad Obrenovac predstavlja u najboljem izdanju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE