Obrenovac, 14.04.2024

Obrenovački penzioneri vežbaju bez obzira na godine


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.10.2017.
Besplatan rekreativni program ‘Vežbajmo bez obzira na godine’ u Sportsko-kulturnom centru realizuje se već pet godina

Foto:Printscreen
Najstariji sugrađani svoje penzionerske dane mogu da ispune vežbama u hali sportova, dva puta nedeljno, uz nadzor i savete trenera.

Osobe trećeg doba u većini slučajeva nisu aktivne onoliko koliko bi trebalo. Poslednja istraživanja pokazala su da fizička aktivnost kod starijih utiče na smanjenje zdravstvenih problema bilo kog tipa.

"Korist od fizičkog vežbanja ogleda se pre svega u jačim kostima i zglobovima, u smanjenju bolova u zglobovima i mišićima, povećanju gustine kostiju i sporijem gubitku mišićne mase. Mnogo ljudi se prijavljuje. Međutim, veliki broj naših starijih sugrađana ne trenira, pa bih ovom prilikom pozvao sve da dođu, utorkom i četvrtkom od 12 i 30 do 13 i 30 u sportsku halu da vežbaju sa nama, " poručuje Nikola Bukovčić, koordinator sportske hale.

Učesnice programa "Vežbajmo bez obzira na godine" su veoma zadovoljne uslovima i time kako je čitav projekat osmišljen. One ističu da su vežbe zaista korisne, čine ih opuštenijim, pa savetuju svima da im se pridruže u pomenutim terminima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE