Obrenovac, 19.08.2022

POVECAVA SREĆU, ČISTI OD OTROVA


Izvor: Srbija Danas | Obrenovac, 22.02.2022.
Surutka je pravi eliksir zdravlja, pomaže i kod mršavljenja, leči upale

Foto:Profimedia
Pola litre do litru napitka dnevno i već nakon nekoliko dana videćete neverovatne promene.

Surutka je proizvod koji nastaje pri proizvodnji sira i jogurta, i u njoj ostaju najbolji i navredniji sastojci mleka: vitamin B i E, minerali i mlečni šećeri koji su važni za izgradnju najfinijih veza u mozgu.

Da biste izvukli sve najbolje iz ovog napitka, stručnjaci savetuju da pijete maksimalno pola do litar surutke dnevno!

Evo koje su sve prednosti ovog prirodnog napitka:

Pomaže kod mršavljenja - 100 ml surutke ima samo 26 kalorija, ona sadrži pregršt belančevine i zbog toga daje osećaj sitosti, a siromašna je mastima i kalorijama.

Pomaže kod zatvora - Surutka ima diuretsko svojstvo što znači da će brzinski podstaknuti probavu i rešiti neugodan osećaj zatvora i nadutosti. Nemojte preterivati sa ovom namirnicom jer može izazvati dijareju. Do litar dnevno je maksimalno.

Lek za jetru - Ovaj skromni napitak sadrži beta-laktogobulin koji snabdeva organizam aminokiselinama BCAA koje pomažu kod uznapredovalih bolesti jetre, obolelima od cirove omogućava da žive duže i kvalitetnije.

Izgrađuje mišiće - Surutka, posebno ona u prahu pomaže kod izgrađivanja mišićne mase ali i oporavlja mišiće nakon fizičkog napora.

Reguliše povišenu masnoću u krvi - Surutka se preporučuje ljudima koji imaju probleme sa povišenom masnoćom u krvi. Nakon samo nekoliko sedmica redovne konzumacije videćete neverovatne efekte.

Podstiče sreću i smanjuje umor - Surutka podstiče lučenje serotonina, hormona sreće te tako smanjuje osećaj stresa i hroničnog umora.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE