Obrenovac, 25.04.2019

Urgentni centar proslavio 30. roendan


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.12.2017.
Urgentni centar, ustanova u kojoj se zbrinjavaju najte鱉i pacijenti iz Beograda, ali i Srbije, jue je proslavila 30. roendan

Foto:Thinkstock


Dnevno se u Urgentnom pregleda oko 1.000 pacijenata, a od tog broja 25 odsto su najte鱉i pacijenti kojima se spasava 鱉ivot, oni koji su pre鱉iveli teške saobraajne nesree iz cele Srbije.

Direktor UC Marko Ercegovac ka鱉e da se poslednjih pet godina ula鱉u veliki napori da se obezbedi nova oprema, prostor, da se srede operacione sale.

"Zaokru鱉ili smo sve operativne blokove. Ostaje vrlo malo 2018. godine da doradimo. Urgentni centar je i deo projekta rekonstrukcije sedam bolnica", pojasnio je Ercegovac za RTS.

On je dodao da je u planu za narednu godinu proširenje i rekonstrukcija trija鱉nog dela, da je predviena rekonstrukcija krova, potkrovnog dela i velikog amfiteatra i fasade.

"Glavni cilj nam je da poveamo pripravnost svih ljudi da se program donorske transplantacije povea na ono što odgovara Evropi i svetu", pojasnio je Ercegovac.

Govorei o kadrovima, direktor UC je rekao da su konkursi otvoreni skoro svakog drugog meseca i da se iskreno nada e uskoro doi do optimalnog broja medicinskih sestara i lekara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE