Obrenovac, 17.10.2018

Da li je mogu─çe izle─Źiti fobije?


Izvor: express.co.uk,Lokalne novine | Obrenovac, 22.09.2017.
Kombinacija virtuelne realnost i i transkranijalne magnetne stimulacije, tj. stimulacije odre─Ĺenih regija mozga ciljanim magnetnim poljem, mogla bi da pomogne u savladavanju fobija kao ┼íto je strah od visine, navodi se u magazinu Brain Stimulation

Foto:Thinkstock


´╗┐

Nau─Źnici sa Univerzitetske bolnice u Vircburgu sproveli su studiju na 39 pacijenata koji su patili od straha od visine. Koriš─çenjem virtuelne realnosti stavljani su u situacije u kojima se javlja strah.

Dvadeset minuta pre izlaganja ovoj situaciji kod polovine u─Źesnika stimulisan je prednji deo mozga, dok je kod druge polovine davan placebo.

Grupa ljudi koja je izlagana transkarnijalnoj magnetnoj stimulaciji posle dve serije je pokazala manje nivoe teskobe. Pozitivni u─Źinci odrazili su se i posle tri meseca. I neke prethodne studije bavile su se virtuelnom realnoš─çu kao terapeutskim sredstvom.

Ova studija je dodala i magnetnu stimulaciju, koja se pokazala još efikasnijom kod ubla┼żavanja i le─Źenja fobija.

Nau─Źnici ┼żele da prošire istra┼żivanje i na druge fobije da bi videli da li je mogu─çe tretirati ih na isti na─Źin, pa je slede─çe istra┼żivanje arahnofobija, straha od paukova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE