Obrenovac, 11.08.2020

Fejsbuk povezuje davaoce i ljude kojima je potrebna krv


Izvor: techcrunch.com,Lokalne novine | Obrenovac, 29.09.2017.
Osim ┼íto olak┼íava ljudima da se prijave kada ┼żele da doniraju krv, Fejsbuk uvodi posebnu opciju kojom oni kojima je potrebna krv mogu da zatra┼że donaciju te te─Źnosti odre─Ĺene krvne grupe na odre─Ĺenoj lokaciji i da potom obaveste potencijalne donatiore u blizini

Foto:Newsroom.fb.com


´╗┐

Tako plasirana informacija predstavlja veoma vidljiv podsetnik, koji deluje ubedljivo na ljude kako bi ih naveo na taj humani ─Źin.

Ova aktivnost, na osnovu prikupljenih lajkova, postaje mnogo vidljivija u Fejsbukovom "njuz fidu", što doprinosi tome da informacija br┼że stigne do ve─çeg broja ljudi.

Nova aktivnost na Fejsbuku pokrenuta je na inicijativu iz Indije, zemlje koja 1. oktobra obele┼żava Nacionalni dan davalaca krvi.

Tog dana Fejsbuk ─çe po─Źeti da prikazuje poruku i da poziva ljude da se prijavljuju putem nove sekcije koja ─çe biti dodata u njihove profile.

Korisnici ─çe imati opciju da od odre─Ĺene osobe, grupe ili organizacije zatra┼że krv, na osnovu dodavanja informacija o krvnoj grupi, lokaciji na kojoj treba da bude dostavljana i podataka potrebnih za uspostavljanje kontakta sa onima kojima je krv potrebna..

Oni koji su idenifikovani kao osobe voljne da daju krv dobi─çe obaveštenje sa zahtevom da se prijave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE