Obrenovac, 21.04.2024

SAN, ISHRANA, HIDRATACIJA I JOŠ NEŠTO


Izvor: Menshealth.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.02.2020.
Pravila za potpuni oporavak tela nakon treninga

Foto:Shutterstock
Nakon intenzivnog vežbanja, normalno je da osetite potrebu za oporavkom mišića. Telo i um tražiće odmor. Iako na tržištu već postoje proizvodi koji obećavaju da će vam pružiti svu pomoć koja vam je potrebna kako biste se oporavili nakon što ste se najviše trudili, ključno je da znate šta najbolje radi za vas.

Svako telo je jedinstveno i različito reaguje na umor, s tim u vezi su različite i procedure za oporavak i odmor.

San

Idealno je spavati između sedam i devet sati tokom noći. Obavezno se odmarajte neprekidno i opušteno.

Ishrana

Priprema obroka omogućava vam da budete sigurni da ćete unositi pravu količinu proteina, što je vaš najbolji prijatelj za dobijanje mišićne mase. Ako je potrebno, možete da dodate suplemente, koji će vam pomoći da imate veći osećaj sitosti. Kvalitetna i planirana ishrana doprineće oporavku, za razliku od kupovne i brze hrane.

Hidratacija

Pokušajte da pijete najmanje 1,5l vode dnevno. Ako možete da popijete i više, još bolje. Imajte na umu da konzumiranje previše vode, takođe, može biti štetno za organizam.

Istezanje

Prevencija povreda je jednako važna kao i lečenje. Ne propustite 10 minuta nakon treninga da istegnete mišiće. Ovo će pomoći krvi da bolje cirkuliše po telu i pomoći će vam da se oporavite bez osećaja bola i ukočenosti.

Masaža

Ako osećate bol ili imate kontrakcije mišića nakon intenzivne vežbe, najbolja opcija može biti masaža. Sportske masaže su obično dovoljne, usredsređene na područja kojima je potrebna posebna pažnja.

Meditacija

Postoji više aplikacija koje vam mogu pomoći da uđete u svet meditacije. Ovo je odličan način za resetovanje i obnavljanje energije. Na ovaj način možete imati holistički oporavak, poznavajući neuronske puteve.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE