Obrenovac, 20.02.2019

Zdravu telesnu te┼żinu mo┼żemo odr┼żavati mle─Źnim proizvodima


Izvor: lepaisrecna.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2018.
Ne zaboravite: Mle─Źno je super!

Foto:Printscreen


´╗┐

Razvoj prekomerne telesne te┼żine u današnje vreme postaje problem sve ve─çih dimenzija i mo┼że uzrokovati razli─Źite moderne bolesti. Sve to je obi─Źno posledica nezdravog stila ┼żivota što obuhvata i fizi─Źku neaktivnost i nezdravu ishranu.

Za naše dobro zdravstveno stanje i blagostanje, pravilan na─Źin ishrane veoma je va┼żan. Moramo svakodnevno uzeti vremena za redovne obroke koji ─çe se sastojati od zdrave i raznovrsne hrane koja uklju─Źuje mleko i mle─Źne proizvode.

Kao dobar prirodni izvor kalcijuma i belan─Źevina mo┼żemo konzumirati mleko, jogurt, sir i druge mle─Źne proizvode, koje redovno uklju─Źujemo u doru─Źak, ru─Źak ili ve─Źeru. Ako su nam potrebni manje kalori─Źni obroci, mo┼żemo koristiti mle─Źne proizvode iz obranog mleka. Va┼żno je da je vrsta i koli─Źina namirnica prilago─Ĺena sopstvenim prehrambenim potrebama, kao i to da smo redovno fizi─Źki aktivni.

Ponekad se prekomerna te┼żina pojavljuje ve─ç kod dece i adolescenata što mo┼że dovesti do nezdrave te┼żine u odrasloj dobi. Uravnote┼żena ishrana i primerena fizi─Źka aktivnost za vas su posebno va┼żne jer se na taj na─Źin sti─Źu zdrave navike za celi ┼żivot.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE