Obrenovac, 22.10.2018

Zdravu telesnu težinu možemo održavati mlečnim proizvodima


Izvor: lepaisrecna.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2018.
Ne zaboravite: Mlečno je super!

Foto:Printscreen
Razvoj prekomerne telesne težine u današnje vreme postaje problem sve većih dimenzija i može uzrokovati različite moderne bolesti. Sve to je obično posledica nezdravog stila života što obuhvata i fizičku neaktivnost i nezdravu ishranu.

Za naše dobro zdravstveno stanje i blagostanje, pravilan način ishrane veoma je važan. Moramo svakodnevno uzeti vremena za redovne obroke koji će se sastojati od zdrave i raznovrsne hrane koja uključuje mleko i mlečne proizvode.

Kao dobar prirodni izvor kalcijuma i belančevina možemo konzumirati mleko, jogurt, sir i druge mlečne proizvode, koje redovno uključujemo u doručak, ručak ili večeru. Ako su nam potrebni manje kalorični obroci, možemo koristiti mlečne proizvode iz obranog mleka. Važno je da je vrsta i količina namirnica prilagođena sopstvenim prehrambenim potrebama, kao i to da smo redovno fizički aktivni.

Ponekad se prekomerna težina pojavljuje već kod dece i adolescenata što može dovesti do nezdrave težine u odrasloj dobi. Uravnotežena ishrana i primerena fizička aktivnost za vas su posebno važne jer se na taj način stiču zdrave navike za celi život.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE