Obrenovac, 25.03.2019

KLINCI GA OBOŽAVAJU


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.07.2018.
Ovaj napitak je idealan za oporavak mišića nakon treninga!

Foto:Shutterstock
Mnogima koji se treningom bave više nego rekreativno pravilna ishrana postaje dodatni zadatak. Svi su svesni činjenice da ako žele ozbiljno da treniraju, treba da obrate pažnju na tu specifičnu ishranu.

Iako vežbanje umnogome utiče na održavanje vitke linije, ishrana je u stvari, veoma važan deo u procesu mršavljenja kako kod rekreativaca , tako i kod profesionalnih vežbača.

Pre svega, potrebo je znati da je cilj obroka pre vežbanja da nas obezbedi energijom koja nam je potrebna kako bismo izdržali trening do kraja i postigli željene rezulatate. 

Energiju nam obezbeđuju složeni ugljeni hidrati, bezmasno meso - čist protein, zdrave masti kao i dosta tečnosti. Pre treninga treba uneti na primer, žitarice, krompir, pirinač .

Nakon treninga obavezno treba uneti neki protein. Hrana je potrebna za oporavak, za izgradnju mišićne mase, za obnovu energije, za rehidrataciju.

Nako napornih vežbi, možete se osećati razdražljivo. Kako biste se oporavili i nadoknadili izgubljene hranjive stvari, ne morate kupovati posebne proizvode, već možete posegnuti za omiljenom poslasticom iz djetinjstva: čokoladnim mlekom.

Čokoladno mleko sadrži ugljene hidrate, proteine i masti te vodu i elektrolite koji su potrebni telu za oporavak nakon telesne aktivnosti, navodi istraživanje objavljeno u časopisu European Journal of Clinical Nutrition, a kojem je bio cilj da istraži kako čokoladno mleko utieče na oporavak u poređenju sa drugim sportskim napicima.

Zaključak je da čokoladno mleko “daje slične ili vrhunske rezultate u poređenju sa drugim napicima za oporavak”. Međutim, autori istraživanja kažu da je potrebno sprovesti još testiranja na većem uzorku kako bi se doneo konačan zaključak.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE