Obrenovac, 24.08.2019

SREDNJE DOBA


Izvor: Nedeljnik,Lokalne novine | Obrenovac, 04.11.2018.
Četrdesete nisu početak kraja, već kraj početka...

Foto:Thinkstock
U četrdesetim godinama života raste sklonost ka nagomilavanja kilograma, teže podnosimo mamurluk, a održavanju linije i kondicije moramo da posvetimo više vremena.

Oporavak od povreda, takođe, traje duže i to je granična linija kada treba obratiti pažnju na životne navike, tvrdi specijalista za kancer doktor Dejvis Agus.

Četrdesete su, prema doktor Muiru Greju, autoru knjige "Srednje doba: Izgledajte mlađe, živite duže, osećajte se bolje", najzahtevnija decenija u životu jer postajemo "sendvič generacija" koja balansira između roditeljstva, starenja svojih roditelja i karijere. To je najglasniji poziv i krajnje vreme da promenimo nešto u svom životu, piše britanski Telegraf.

"Srednje doba nije početak kraja, već kraj početka", podseća doktor Grej i upozorava da je to krajnje vreme da počnemo da se brinemo o sebi.

Prilagođena ishrana nije dovoljna, pa pažnju moramo da usmerimo i na način na koji radimo, na opuštanje, spavanje i vežbu.

Najveći problem je stres, a kako bismo se lakše nosili sa životnim pritiscima, vrlo je važno da budemo disciplinovani. Proces starenja ne može da se izbegne, ali ako zauzmemo pravi stav, možemo da se osećamo mlađe i energičnije.

Svakodnevni odlazak na posao, sedenje za stolom i zurenje u ekran rizičniji su od načina života kakav žive avanturisti jer prouzrokuju stres i upale koje smanjuju kvalitet i dužinu naših života.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE