Obrenovac, 23.05.2019

TOPLO VREME, TEŠKE NOGE


Izvor: Novosti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.06.2018.
Izbacite otpadnu tečnost pomoću ovih trikova!

Foto:Shutterstock
Čim stigne toplo vreme većina se na kraju dana žali na otečena stopala i gležnjeve, kao i na osećaj težine u nogama. Kao posledica skupljanja otpadnih tečnosti u tkivima otečenost se javlja i u predelu bokova i bedara. Do taloženja suvišne tečnosti dolazi zbog loše cirkulacije, hormonskih promena i nezdravog načina života.

Da bismo se neželjene tečnostioslobodili neophodno jepovećati unos vodetokom dana na oko dva litra, promeniti navike u ishrani i vežbati najmanje 15 minuta.

Kroz ishranutreba uzimatišto više voća i povrća. Od povrća, pre svega beli i crni luk, praziluk i celer. Ove namirnice sadrže elemente koji svojim delovanjem snižavaju krvni pritisak i štite srce i krvne sudove, smanjuju nivo lošeg, a povećavaju nivo dobrog holesterola.

Sa druge strane, tikvice, rotkvice, paradajz, peršunov list i salate obiluju vodom, pa predstavljaju najbolje prirodne diuretike.

Izbacivanje suvišne tečnosti može da se poboljša i uzimanjem čajeva. Ako je otečenost prolaznog karaktera čajevi se uzimaju samo tokom kritičnog perioda. Ako je reč o trajnom problemu, uzimaju se u ciklusima. Jedan ciklus traje mesec dana, a onda se pravi pauza od 40 dana, pa se postupak ponavlja sa novim ciklusom.

Da bi se izbegla otečenost, ishrana treba da budesiromašna soljušećerom i mastima,a bogata svežim nekonzervisanim namirnicama.Pre svega treba izbegavati hranu bogatu natrijumom, kao što su suvomesnati i konzervisani proizvodi, ali i kocke za supu

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE