Obrenovac, 25.04.2019

PRIRODNI LEKOVI ZA KRVNI PRITISAK


Izvor: Saveti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.09.2018.
Sprečite srčani udar!

Foto:Shutterstock
Za sve one koji se najpre opredeljuju za alternativnu medicinu i veruju da se mnogi lekovi mogu pronaći u prirodi, preporuka je da pronađu lekove koji će im pomoći i u snižavanju krvnog pritiska. Uz prirodne lekove za krvni pritisak, veoma je važna pravilna i zdrava ishrana sa malo soli, kao i redovna fizička aktivnost, ali i odvikavanje od cigareta i alkohonih pića i energetskih napitaka.

Postoji nekoliko prirodnih lekova za krvni pritisak, a od čoveka zavisi koji će izabrati i da li će ga se redovno pridržavati, jer jedino konstantno konzumiranje prirodnog leka dovešće do regulisanja krvnog pritiska.

Za naše pretke beli luk je bio neizostavan dodatak ishrani, a u filmovima se koristi kao efikasano rešenje u borbi protiv vampira. Osim što je dobar protiv prehlade i gripa, svakodnevna upotreba jednog ili dva čena belog luka koji su izmrvljeni može dovesti do snižavanja krvnog pritiska. Dva puta dnevno možete piti sjedinjene 4 kapi soka od belog luka sa 4 kašičice vode.

Takođe, svakoga jutra možete popiti pola limunovog soka razmućenog u čaši tople vode na prazan stomak kako biste regulisali pritisak. Efikasan prirodni lek za regulisanje krvnog pritiska jeste i kokosova voda, ali i kokosovo ulje koje možete koristiti u pripremanju hrane.

Dok se tokom letnjih dana rashlađujemo lubenicama i borimo sa njenim semenkama, semenke možemo iskoristiti za stvaranje smese koja će nam pomoći pri regulisanju krvnog pritiska. Za ovu smesu je potrebno samleti sušene semenke lubenice i lomljena zrna integralne pšenice i konzumirati dva puta dnevno, ujutru na prazan stomak i ponovo uveče.

Da bi ovi prirodni lekovi imali efekta, važno je biti istrajan i konzumirati ih u tačno predviđeno vreme, a onda će i rezultati vremenom doći.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE