Obrenovac, 19.04.2024

PRAVI BORE, SUŠI KOŽU I TO JE SAMO DELIĆ


Izvor: Telegraf,Lokalne novine | Obrenovac, 09.10.2019.
Šta alkohol još radi i kako utiče na fizički izgled

Foto:AP
Stručnjaci su upozorili da alkohol može da prouzrokuje tamne kolutove i kesice ispod očiju, stvaranje bora, a sveukupno kožu čini suvom, ispucalom, pa čak i pegavom. Štetno utiče i na kosu koja postaje suva, lomljiva, a neretko uzrokuje i njeno opadanje.

Kod žena koje imaju 40 i više godina, konzumiranje više od 14 jedinica alkohola tokom jedne večeri može da izazove veliku štetu na koži, za koju je neophodno da prođe mesec dana kako bi se oporavila - izjavio je Din Netenson, specijalista za nehirurške tretmane lica protiv starenja.

Slaba kosa

Alkohol je diuretik, što znači da povećava našu potrebu za uriniranjem, usled čega organizam brzo dehidrira. Sve to dovodi do slabljenja jačine vlasi i uništavanja njenih folikula.

Kese ispod očiju i tamni krugovi

Spavanje je važno jer omogućava našem telu vreme da se zaleči i popravi eventualnu štetu koja je nastala tokom dana. Alkohol utiče na kvalitet sna, a loš san se izaziva stvaranje tamnih krugova i kesica ispod očiju.

Suva, ispucala koža

Alkohol dehidrira naše telo uopšte, pa tako i kožu. Konkretno, prekomerna količina ovih pića dovodi do gubitka neophodnih vitamina i hranljivih sastojaka usled čega koža postaje suva i ispucala.

Bore

Šećer u alkoholu može da prouzrokuje stvaranje bora na čelu, finih linija ispod očiju, "staklast" pogled, bubuljice, stanjinjivanje kože i proređivanje obrva.

Jedan od razloga jeste što se prekomernim unosom ovih napitaka remeti balans dobrih i loših bakterija u crevima, a pospešuje se i lučenje insulina. Sve ovo za posledicu ima pojačano stvaranje bora.

Pucanje kapilara

Poznato je da alkohol uzrokuje slabljenje krvnih sudova i stvaranje akni. Posebno, ova pića uvećavaju pore na koži lica, usled čega se javljaju mitiseri.

Jedno od najčešćih posledica prekomernog unosa alkohola jeste pucanje kapilara, što je veoma vidljivo na licu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE