Obrenovac, 19.08.2022

ON ĆE VAM POMOĆI DA OZDRAVITE


Izvor: Novi.ba,Lokalne novine | Obrenovac, 10.10.2019.
Ovo su bolesti koje maslačak uništava redovnom upotrebom

Foto:Novi.ba
Mnoge osobe koje su doktori već otpisali, izlečili su se prirodnim lekovima.

Koristili su određene biljke kao što su cimet, med, kokosovo ulje. Pored ovih, biljka koja je veoma zdrava jeste maslačak.

No, mnogi ne znaju njegova lekovita svojstva. Dobar je za želudac, žuč, a efikasan je i lečenju leukemije.

Čaj od korena maslačka se preporučuje osobama koje pate od leukemije, a mnogi pacijenti potvrđuju pozitivne rezultate.

Maslačak ubija kancerogene ćelije i oporavlja organizam. Za razliku od hemoterapije, prirodni lekovi kao što je ovaj, ubijaju samo loše ćelije, ne one zdrave.

Kad se beru listovi, cvetovi i koren

Cvetovi se beru u razdoblju pune cvatnje (april i maj), za sunčanog suhog vremena oko podneva kad su posve otvoreni. Koriste se sveži, ili se od njih radi sirup, sok, džem, vino i rakija. Suše se za čaj.

Lekovita svojstva maslačka

Maslačak sadrži neke od najvažnijih vitamina i minerala. To su vitamini A, C, K, B6, tiamin, riboflavin i folna kiselina. Od minerala se ističu magnezij, železo, kalijum i kalcijum.

Naučnici su otkrili da je najlekovitiji deo maslačka njegov koren. Naime, otkriveno je da koren maslačka ubija stanice raka i to puno bolje nego hemoterapija.

Naučnici su došli do spoznaje da se redovitim ispijanjem čaja od korena maslačka može "ubiti" većina zahvaćenih stanica raka. Nakon što ga popijete, već nakon 48 sati, dolazi do prvih rezultata. Tada se stanice raka počinju raspadati.

Istovremeno maslačak sprečava daljnje širenje raka, tako da tumor ne zahvati niti jednu zdravu stanicu. Rezultati do sada provedenih istraživanja daju velike nade obolelima od ove teške bolesti.

Maslačak je odličan za izbacivanje toksina iz tela i to tako da potiče bubrege da kroz mokraću šalju sve otrove iz tela.

Takođe, čisti limfu, žuč i jetru.

Odličan je za sve ženske tegobe, od problema s dojenjem, menstrualnih poremećaja, a ističe se i kao sredstvo za prevenciju i lečenje cista te bolesti dojki. Stabljike maslačka također su lekovite i možete ih primeniti za uklanjanje bradavica. Naime, one ispuštaju belu vodu sa kojom je dovoljno samo premazati bradavice. Nakon redovite primene ovog tretmana, bradavice će nestati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE