´╗┐ Nemerljive vrednosti meda

Obrenovac, 20.08.2018

Nemerljive vrednosti meda


Izvor: Ve─Źernje Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 11.04.2018.
Med ne treba progutati odmah, ve─ç ga polako otapati na jeziku. Samo tako konzumiran osloba─Ĺa sve svoje korisne sastojke.

Foto:Shutterstock


´╗┐

Da biste imali dobro zdravlje, raspolo┼żenje i elan, izbegli aktuelne prehlade i grip, do┼żiveli sre─çno poznije doba, svakog dana bi trebalo da organizam po─Źastite supenom kašikom meda, i to na prazan ┼żeludac.

Najmla─Ĺima treba dati polovinu ove mere, savetuju stru─Źnjaci.

Med ne treba progutati odmah, ve─ç ga polako otapati na jeziku. Samo tako konzumiran osloba─Ĺa sve svoje korisne sastojke. Med je pogodan i za osobe koje imaju problema sa ┼żelucem, odnosno pate od gastritisa. One med treba da konzumiraju posle jela. Ukoliko se med uzima uz ─Źaj ili mleko, uvek ga treba potapati u topao, a nikako u vreo napitak.

Glavni sastojci meda su še─çeri fruktoza, glukoza i saharoza. Tu su i enzimi, kiseline i minerali. Od vitamina, najviše su prisutni vitamini B grupe - B1, B2, B3, B6, kao i vitamin C.

Sveukupno, med sadr┼żi više od 70 dragocenih sastojaka. Koliko med zaista vredi, mo┼żda najbolje pokazuje podatak o tome da kilogrami ovog p─Źelinjeg proizvoda ima hranljivu vrednost kao 3 kg ribe, 6 kg pomorand┼żi, 50 jaja, od 10 do 12 kg povr─ça.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE