Obrenovac, 23.02.2019

Hajde, iskreno: Da li se tuširate svaki dan?


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 12.04.2018.
Tim naučnika proverio je kako preskakanje svakodnevnog tuširanja utiče na našu kožu i zdravlje

Foto:Thinkstock
Naime, neki tvrde da se ne treba kupati svaki dan jer se tako čuva koža i njena pH vrednost, ali da li je to baš u potpunosti tačno?

Koža je prekrivena bakterijama i to sa čak 1.000 različitih tipova bakterija, kao i gljivica. Većina tih mikroba je dobra, a ono što sapun i voda rade jeste da pomažu dobrim bakterijama u borbi sa lošim. Svakodnevno kupanje utiče na to da naše telo postane otpornije na razne infekcije i probleme sa nehigijenom.

Ako se ne kupamo svakodnevno, koža skuplja masnoće i prljavštinu, što uzrokuje začepljenje pora i izaziva upale i iritacije. To je posebno opasno za ljude koji pate od ekcema i koji tako samo pogoršavaju svoje stanje.

A najgora posledica nekupanja jeste neprijatan miris. Bez obzira na količinu aktivnosti ljudsko telo uvek proizvodi znoj, što je jedan od načina na koji se rešava toksina iz organizma. Verovali ili ne, neredovno tuširanje proizvodi čak 30 različitih mirisa koji zavise od ishrane i hormonskog statusa pojedinca.

Dakle, tuš koristite svakodnevno, ali izbegavajte korišćenje agresivnih hemijskih sredstava posebno tokom zimskih meseci, savetuju stručnjaci.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE