Obrenovac, 24.02.2019

Volite da se izležavate na plaži?


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2018.
To nije dobro za mentalno zdravlje

Foto:Getty Images
Svi sanjamo o odmoru bez stresa i celodnevnom izležavanju na plaži. Ipak, jedan turistički ekspert Sjinran Lehto kaže da upravo to može biti siguran put do anksioznosti.

“Posle nekog vremena vam postaje dosadno i budi se anksioznost, a onda počinjete da razmišljate o poslu i tome šta sve treba da uradite kada se vratite kući. To nije dobro za vas. Umesto toga, mesto na kojem letujete treba da ima dovoljno dešavanja i aktivnosti koje će vas obvezati da skrenete misli“, kaže ona. 

Sjinran Lehto je dugogodišnji član Istraživačkog centra za turizam i ugostiteljstvo Purdue i kaže da je za miran odmor neophodno pet faktora: 

Fascinacija: Jedna veoma umorna osoba treba da ode na mesto koje će je fascinirati, a ne na već poznato mesto na kojem zna šta da očekuje. To je energija koja vam je potrebna za svakodnevni život. 

Kompatibilnost: U skladu sa vašom ličnošću izaberite mesto koje će vam u potpunosti odgovarati – po mentalitetu, veličini, aktivnostima koje vam prijaju. 

Beg u drugačiju realnost: Morate otići u sredinu koja će vam obezbediti da budete dovoljno daleko od svakodnevice i onoga što vas na nju podseća. 

Mentalno putovanje: Ovo je mnogo teže danas jer smo svakodnevno u dodiru s tehnologijom, ali je jako važno da se i mentalno izmestite sa mesta u kojem provodite svaki dan. Stoga, telefon utišajte. 

Orijentacija: Usluga, daljina, infrastruktura, sve su ovo faktori koji utiču na to da li će vam odmor biti aktivan i praktičan ili potpuno zamarajući. Imajte sve ove faktore na umu pri odabiru destinacije za letovanje, savet je Sjinran Lehto.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE