Obrenovac, 13.12.2019

DOBRO POGLEDAJTE U OGLEDALO


Izvor: Stil,Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2019.
Pet načina na koji vam oči ukazuju da nešto nije u redu sa zdravljem!

Foto:Shutterstock
Tako nam naše oči govore puno toga – taj osetljivi organ nam na različite načine daje do znanja kad nam nešto nije dobro.

Previše ste pod stresom

Ako oči odjednom počnu češće da titraju nego inače, to može značiti da ste pod prevelikim stresom. Igranje kapaka može uzrokovati i nedostatak magnezijuma.

Previše ste na suncu

Sad je zima i malo je sunca, ali čisto da znate za ubuduće: Ako se na slepoočnici pojavi žućkasto ispupčenje, to može biti dobroćudna degeneracija tkiva (to se medicinski naziva pinguecula). Krivac za to je UV-svetlo. Dobre sunčane naočaRe to mogu lako sprečiti.

Previsok nivo holesterola

Oko irisa-iza beonjače napravi se belo-žučkasti prsten. Pun je masnoće te ukazuje na poremećenu izmenu masnoće. Previše masnoće u krvi je opasno, te se povezuje s rizikom od infarkta.

Imate probleme s određenim organima

Žuta boja očiju uglavnom je znak problema sa žuči ili jetrom. Iza toga se može kriti i žutica, te smetnje u metabolizmu.

Previše ste se naprezali

Ako su vam popucali kapilari u očima, nemojte odmah da paničite. U pravilu to crvenilo nestaje u roku dve nedelje. Krv u očima može uzrokovati i teško telesno naprezanje ili visoki pritisak koji nastaje kod kijanja ili kašljanja – te onda popucaju osetljivi kapilari.

Ako često pucaju ili ne prolaze, to može biti znak bolesti metabolizma, glaukoma ili smetnje kod grušanja krvi.

Loše vidite

Ako „polako, ali sigurno“ počnete slabije videti svijet oko sebe, to može biti znak da su vam neophodne naočare. Međutim, slabljenje vida takođe može biti simptom dijabetesa. U svakom slučaju potraži pomoć lekara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE