Obrenovac, 08.04.2020

DORUČAK ŠTITI SRCE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2019.
Ukoliko ne doručkujete redovno, vreme je da promenite navike

Foto:Depositphotos
Ukoliko ne doručkujete redovno, promenite navike i izbegnite mogućnost od ozbiljnih problema sa srcem. Nova studija američkih naučnika pokazala je da preskakanje jutarnjeg obroka može da čak za 87 odsto poveća rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Istraživači su koristili medicinske podatke prikupljene poslednjih 18 godina, a studijom je obuhvaćeno 6.550 ljudi starijih od 40 godina koji su imali problema sa srcem. Analizirani su upitnici koje su pacijenti popunjavali prilikom prijema u bolnicu, a jedno od pitanja bilo je koliko često doručkuju.

Gotovo 60 odsto ispitanika odgovorilo je da je doručkovalo svakodnevno, 5,1 odsto je uvek preskakalo ovaj obrok, 10,9 procenata je retko jelo ujutru, a 25 odsto nije doručkovalo po nekoliko dana. Poslednjih 50 godina u Americi je primećen porast broja onih koji preskaču ovaj obrok, a više od 23,8 odsto mladih ne doručkuje redovno.

Stručnjaci smatraju da je jutarnji obrok izuzetno važan, jer pomaže u održavanju balansa šećera u krvi i kontroliše pritisak.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE