Obrenovac, 07.12.2023

NEMA ODLAGANJA ZA SUTRA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.02.2020.
Evo kako da motivišete sebe i naterate se na redovno vežbanje

Foto:Shutterstock
Vežbanje je poput zdrave ishrane, čišćenja zuba koncem ili nege tela. Znamo da ima pozitivan uticaj na zdravlje, pomaže nam da izgubimo kilograme, smanjuje stres, poboljšava raspoloženje, ali ga ipak vešto izbegavamo.

Jednostavno, nikako da se odvažimo i u svakodnevni raspored uključimo neku fizičku aktivnost, pronalazeći uvek neke izgovore. Prihvatiti zdrave navike i naterati se na vežbanje nekima zaista može biti veoma teško. Zato vam donosimo nekoliko korisnih saveta koji bi vam mogli pomoći pri motivaciji.

1 Nema odlaganja

Učinite to odmah - danas. Ljudi su pravi profesionalci kada treba da izmisle razloge zbog kojih ne mogu odmah da počnu s vežbanjem. Ali zašto ne biste dnevno napravili 20 trbušnjaka, prošetali od posla do kuće, popeli se stepenicama umesto liftom, pojeli zdrav doručak i nešto na kašiku za ručak... Bitno je započeti s nečim. Ali sad i odmah, a ne sutra.

2 Pronađite ono što vam odgovara

Ako želite da vežbate u privatnosti svog doma, Jutjub kanal je pun snimaka koje su postavili treneri i u kojima savetuju ljude kako da sami vežbaju kod kuće.

Ako volite da budete okruženi ljudima, upišite se u teretanu. Ako pak volite dinamičnije vežbe i skakanje, upišite se na aerobik. A ako imate više novca, angažujte ličnog trenera, nećete uzalud baciti pare. Bitno je da se upišete na ono što vam najviše odgovara.

3 Nemojte se stalno meriti

Izbegavajte često merenje težine jer vas to može demotivisati. Bolje je da se fokusirate na odeću, koja vam nakon vežbanja sigurno sve bolje stoji, na dobar osećaj posle treninga ili na sve bolji izgled kože.

4 Kombinujte vežbe

Kako treninzi ne bi bili monotoni, mnogi kombinuju nekoliko vrsta vežbi. Zašto i vi to ne biste probali? Ljudsko telo se prilagodi na određeni program vežbi i onda su rezultati manji. Probajte s jogom, plivanjem, kik-boksom, pilatesom... Kombinujte, pa će i rezultati biti bolji, a i vama će, verujte nam, na treningu biti zanimljivije.

5 Prava motivacija

Ako se trčanjem kažnjavate jer ste pojeli picu za večeru, teško da ćete ozbiljno početi s vežbanjem. Umesto toga neka vam motivacija bude ljubav, ali prema sebi. Cilj vežbanja neka vam bude više od toga da izgledate dobro u novim farmerkama.

Osim što je dobro za zdravlje i popravlja liniju, zašto ne biste počeli s vežbanjem da biste izbacili svu negativnost iz sebe i postali strpljivija majka i supruga, smireniji na poslu ili da podstaknete hormon sreće i postanete samopouzdaniji?

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE