Obrenovac, 20.05.2019

SMUČILA VAM SE KAFA?


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.07.2018.
Ovo su ALTERNATIVNI načini za buđenje, koji su i mnogo ZDRAVIJI!

Foto:Thinkstock
Kafa je mnogima prvi jutranji napitak.

Naučnici imaju podeljena mišljena o kafi. Čas je zdrava, pa onda odjednom više nikako nije, zatim opet jeste i tako stalno u krug.

Ali, svakako je dobro ponekad smanjiti unos kofeina, pogotovo ako pijete pet kafa dnevno. A tu su i oni koji ne vole kafu i tragaju za nečim što će ih ujutro jednako dobro razbuditi.

Ovo je nekoliko odličnih alternativa kafi koje su ujedno i puno zdravije, a ujutro vam pružaju svu potrebnu energiju za preživljavanje ostatka dana:

Jabuka

Umesto da popijete kafu, ujutro čim se probudite pojedite jednu sočnu jabuku. Naučnici su već odavno potvrdili kako ćete od ovog voća izgledati sveže, a prirodni šećeri držaće vas budnima puno duže od kafe.

Napijte se čim otvorite oči

Umesto da čekate do doručka, odmah čim se probudite popijte čašu tople limunade. Mlaka voda pomoći će u čišćenju organizma, a limun će vas razbuditi i pomoći u topljenju kalorija tokom celog dana.

Razbudite se eteričnim uljima

Svi znamo da lavanda pomaže u lakšem tonjenju u san, ali postoje i eterična ulja od kojih ćete se brže razbuditi. Neka od njih su bosiljak, ružmarin, limun i menta.

Pokrenite se

Koliko vam puta treba ponoviti da nema boljeg načina za buđenje od vežbe? Znamo da se ta ideja ne sviđa baš svima, ali svako bi joj bar jednom trebao pružiti priliku, jer osećaj koji pruža jutarnja vežba je zaista dobar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE