Obrenovac, 19.04.2024

E, OVO SMO ČEKALI


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2019.
Naučnici konačno potvrdili: Pileća kožica ipak nije štetna za zdravlje

Foto:Shutterstock
Stručnjaci godinama upozoravaju da je kožica najnezdraviji deo piletine i da je treba skidati s mesa jer stvara loš holesterol i podstiče srčana oboljenja. Međutim, naučnici sada tvrde drugačije. Najnovija istraživanja na Harvardu su pokazala da ona čak ima i niz dobrobiti za ljudsko zdravlje.

Korisna za srce - Ovo je možda i najveće iznenađenje, s obzirom na dosadašnje tvrdnje da može da škodi srcu. Kao i avokado, koji takođe treba umereno konzumirati, ova kožica sadrži nezasićene masti koje su se, unete u umerenim količinama, pokazale dobrim za srce.

Sprečava upijanje ulja - Kad piletinu pripremate na visokoj temperaturi, ona može da upije dosta ulja. Kožica je tu kao barijera - sva masnoća ostaje u njoj, pa meso ne biva masno. Ako ipak izbegavate da je jedete, skinite je s mesa tek u tanjiru, a ne pre pečenja ili kuvanja.

Nema razlike u kalorijama - Porcija piletine s kožicom ima samo 50 kalorija više od porcije u kojoj je skinuta. Zato nema razloga da je izbegavate zbog bojazni da ćete se od nje ugojiti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE