Obrenovac, 14.04.2024

NE KORISTITE IH PONOVO


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 19.08.2019.
Čim pojedete sladoled, plastičnu kutiju bacite da ne biste ugrozili svoje zdravlje

Foto:Shutterstock
Velika plastična kutija koja nam ostane nakon pojedenog sladoleda izgleda baš praktično? Pa još ima i poklopac koji baš fino dihtuje i zato je operete misleći: Šteta da je bacim, sigurno će mi dobro doći da u nju stavim nešto.

Recimo, ostane vam nešto jela od nekog ukusnog ručka i, pošto se danas ništa ne baca, kutija od sladoleda je idealna da u nju stavite hranu koju ćete ostaviti u frižider. A da ne pričamo da su pored toga zgodne i za zamrzavanje hrane poput punjenih paprika, pasulja, raznih supa, svega onog što vam dobro dođe da odmrznete u danima kada kad ne stignete da skuvate ručak... Ne, ne i ne!

Plastično pakovanje od sladoleda odmah nakon što pojedete ovu ukusnu hladnu poslasticu odmah bacite ili stavite u reciklažu jer njeno ponovo korišćenje može postati jako opasno!

Stvar je u plastici

Prazne kutije od sladoleda mogu preneti hemikalije na ono što u njih stavljamo. U to se ubrajaju one poput UV stabilizatora, omekšivača ili nekih drugih supstanci koje se nalaze u plastici, pa se mogu preneti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci. Naročito kad kutije perete vrućom vodom, nakon toga u njih stavljate hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može da „nagrize“ plastiku.

Sladoled u kutiji je bezbedan, hrana ne

Proizvođači garantuju bezbrižnu konzumaciju sladoleda koji je u kutiji - međutim, kad se isprazni, ovo dobro zapamtite, kutija se mora baciti. Bolje je da nabavite posebne plastične posude ciljano napravljene od plastike koja je bezbedna za čuvanje hrane i koju možete koristiti više puta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE