Obrenovac, 05.12.2019

MOŽDA ZVUČI SMEŠNO, ALI RAZMISLITE OPET


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.02.2019.
Evo kako šetanje po kiši može da vas učini zdravijim i mršavijim

Foto:Pixabay
Postoje i neki zdravstveni razlozi zbog kojih bi bilo dobro da s vremena na vreme prošetate dok napolju pada kiša.

Mnogo zdravstvenih razloga izmamiće vas iz kuće sledeći put kada čujete da dobuje kiša, a sve to će opustiti vaš mozak. Ukoliko vam šetnja po kiši izgleda kao loša ideja, proverite neki od razloga koje vam mi navodimo dalje u tekstu i verujete nam - promenićete mišljenje.

Ima manje ljudi

Mnogi se sklanjaju u zaklon kada pada kiša, pa nećete imati sa kim da se sudarate i mimoilazite na ulici. Ukoliko želite mir i tišinu tokom šetnje, kišni dani su za to najbolji. Bićete sami sa vašim msilima i brže ćete se rešiti stresa.

Naučno je dokazano da je tada vazduh čistiji

Kišne kapi padaju pravo iz atmosfere i imaju sposobnost da skupe na stotine čestica koje zagađuju vazduh kao što je prašina, polen, sulfati i bakterije pre nego što padnu na tlo.

Miris kiše umiruje

Niste jedini koji voli miris kiše, a taj miris ima čak i posebno ime - petrikor. Miris se sastoji od hemikalija koje otpušta bakterija iz zemljišta, ulja biljaka i ozon koji dovodi do toga da nastaje kombinacija azot oksid koji utiče na naše raspoloženje.

Vlažnost je dobra za kožu i zdravlje

Vlažnost pomaže da vam koža ostane sveža, mlada i nežna. Naučnici veruju da kada je vlažnost vazduha veća od 43 odsto onda skoro 3/4 virusa u vazduhu su oslabljeni.

Šetanje po kiši nas čini jačima

Ova šetnja nam pomaže da prihvatimo da ne možemo sve da kontrolišemo i da utičemo na sve, da treba da prepustimo kontrolu životu i prepustimo se bez obzira kakvo je vreme. Može da nam pomogne da se pomirimo sa nekim ličnim gubitkom i lošim momentima. Kao i kišni dan - sve ima svoje vreme i sve prođe.

Šetnja po kiši sagoreva više kalorija

Verovali ili ne, japanski naučnici tvrde da kada šetamo po kiši i kada je hladno sagorevamo više kalorija nego kada je toplo vreme.

Pomaže da sagledamo stvari iz nekog drugog ugla

Sve na ulici izgleda drugačije kada pada kiša. Ovo nekim ljudima može da pomogne da prebrode teške momente i probleme, izazove i druge svakodnevne stvari.

Osećaćete se kao buntovnik

Ponekad vam samo dođe da prekršite pravila i prošetate po kiši. Samo se dobro obucite i zaštitite od vlage i hladnoće.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE