´╗┐ VE┼ŻBA KOJA POMA┼ŻE OBOLELOJ ┼áTITNOJ ┼ŻLEZDI

Obrenovac, 21.08.2018

VE┼ŻBA KOJA POMA┼ŻE OBOLELOJ ┼áTITNOJ ┼ŻLEZDI


Izvor: lovesensa.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2018.
Oslobodite energiju zarobljenu u bolesti i unesite je u ┼żivotnu borbu!

Foto:Shutterstock


´╗┐

Pomozite oboleloj ┼żlezdi i ona ─çe vam uzvratiti duplo bolje!

Vaša štitna ┼żlezda pokušava da vas "zaštiti", a evo kako vi njoj mo┼żete pomo─çi!

Problemi sa štitnom ┼żlezdom povezani su sa razvojem, odnosno sazrevanjem. Oni predstavljaju veliku potrebu za širenjem, nezasitan apetit za ┼żivotom, potrebu za uspehom. Do┼żivljavamo ih kao da nas nešto guši ili ste┼że oko vrata. Ipak, mogu biti i znak pohlepe i prekomernih o─Źekivanja od sebe, piše lovesensa.rs

Bolesti štitne ┼żlezde mogu nam ukazati da se bojimo da nešto pustimo. Baš kao što joj ime ka┼że, ona trajno pokušava da pove─ça spremnost na odbranu i zaštitu, stoga ukazuje i na konflikte. U nekim slu─Źajevima ove bolesti simbolišu razo─Źaranjezbog neostvarene ┼żelje da od nekoga zavisimo, najprije od roditelja, akasnije os partnera za kojima tr─Źimo. Simptomatologija ukazuje na potištenost, zadr┼żavanje ose─çanja i strah od smrti.

Šta u─Źiniti: Treba osvestiti potisnutu potrebu za rastom i širenjem. Da bismo to ostvarili, moramo se pokrenuti, poja─Źati tempo, biti budni i koristiti prilike koje su nam date, usuditi se na borbu i i─çi do vrha. Tegobe sa štitnom ┼żlezdom ukazuju na podvojenost izme─Ĺu straha od smrti i velike volje za uspehom i delovanjem. Dobro je priznati sebi i paniku, ali ipak dopustiti delovanje.

Obolele bolest poziva da stanu u centar sopstvenog ┼żivota sa svim njegovim mogu─çnostima. Oslobodite energiju zarobljenu u bolesti i unesite je u ┼żivotnu borbu! Smanjena funkcija štitne ┼żlezde ukazuje na beg iz spoljašnjeg sveta, sakrivanje iza debelih zidova i nedostatak uzemljenja.

Da bismo se lakše nosili sa ┼żivotnim teško─çama, slavni nema─Źki lekar i psihoterapeut dr Ridiger Dalke nam savetuje da svaki dan koristimo ve┼żbu smeška. Svaki put kad se smešimo, naše telo lu─Źi endorfine, tzv. hormone sre─çe, i zbog toga tuma─Źenje naše stvarnosti mo┼że postati pozitivno bez obzira na to kakve su okolnosti.

Probajte slede─çu ve┼żbu:

Zatvorite o─Źi, prizovite u se─çanje situaciju u kojoj ste bili jako sre─çni i to vam se─çanje izaziva smešak. Zamislite kako smešak dolazi iz dubine i ulazi u vaše o─Źi i lice koje postaje ne┼żnije, bla┼że. Pošaljite smešak u srce i zamislite kako se za njega otvara. Osetite kako se podru─Źje oko srca širi i opušta. Dišite mirno i ravnomerno i zamislite kako vaše srce širi ne┼żnost. Završite ve┼żbu i ponesite taj ose─çaj u svakodnevicu.

Ako se, pak, suo─Źite sa nekom zastrašuju─çom situacijom, zamislite kako se smešite i pozdravljate strah. Tako vas strah ne─çe opsedati i vama zagospodariti, nego ─çe prote─çi i nestati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE