Obrenovac, 20.02.2019

VEŽBA KOJA POMAŽE OBOLELOJ ŠTITNOJ ŽLEZDI


Izvor: lovesensa.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2018.
Oslobodite energiju zarobljenu u bolesti i unesite je u životnu borbu!

Foto:Shutterstock
Pomozite oboleloj žlezdi i ona će vam uzvratiti duplo bolje!

Vaša štitna žlezda pokušava da vas "zaštiti", a evo kako vi njoj možete pomoći!

Problemi sa štitnom žlezdom povezani su sa razvojem, odnosno sazrevanjem. Oni predstavljaju veliku potrebu za širenjem, nezasitan apetit za životom, potrebu za uspehom. Doživljavamo ih kao da nas nešto guši ili steže oko vrata. Ipak, mogu biti i znak pohlepe i prekomernih očekivanja od sebe, piše lovesensa.rs

Bolesti štitne žlezde mogu nam ukazati da se bojimo da nešto pustimo. Baš kao što joj ime kaže, ona trajno pokušava da poveća spremnost na odbranu i zaštitu, stoga ukazuje i na konflikte. U nekim slučajevima ove bolesti simbolišu razočaranjezbog neostvarene želje da od nekoga zavisimo, najprije od roditelja, akasnije os partnera za kojima trčimo. Simptomatologija ukazuje na potištenost, zadržavanje osećanja i strah od smrti.

Šta učiniti: Treba osvestiti potisnutu potrebu za rastom i širenjem. Da bismo to ostvarili, moramo se pokrenuti, pojačati tempo, biti budni i koristiti prilike koje su nam date, usuditi se na borbu i ići do vrha. Tegobe sa štitnom žlezdom ukazuju na podvojenost između straha od smrti i velike volje za uspehom i delovanjem. Dobro je priznati sebi i paniku, ali ipak dopustiti delovanje.

Obolele bolest poziva da stanu u centar sopstvenog života sa svim njegovim mogućnostima. Oslobodite energiju zarobljenu u bolesti i unesite je u životnu borbu! Smanjena funkcija štitne žlezde ukazuje na beg iz spoljašnjeg sveta, sakrivanje iza debelih zidova i nedostatak uzemljenja.

Da bismo se lakše nosili sa životnim teškoćama, slavni nemački lekar i psihoterapeut dr Ridiger Dalke nam savetuje da svaki dan koristimo vežbu smeška. Svaki put kad se smešimo, naše telo luči endorfine, tzv. hormone sreće, i zbog toga tumačenje naše stvarnosti može postati pozitivno bez obzira na to kakve su okolnosti.

Probajte sledeću vežbu:

Zatvorite oči, prizovite u sećanje situaciju u kojoj ste bili jako srećni i to vam sećanje izaziva smešak. Zamislite kako smešak dolazi iz dubine i ulazi u vaše oči i lice koje postaje nežnije, blaže. Pošaljite smešak u srce i zamislite kako se za njega otvara. Osetite kako se područje oko srca širi i opušta. Dišite mirno i ravnomerno i zamislite kako vaše srce širi nežnost. Završite vežbu i ponesite taj osećaj u svakodnevicu.

Ako se, pak, suočite sa nekom zastrašujućom situacijom, zamislite kako se smešite i pozdravljate strah. Tako vas strah neće opsedati i vama zagospodariti, nego će proteći i nestati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE