Obrenovac, 22.05.2019

OBRATITE PAŽNJU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.09.2018.
Evo šta se tačno dešava sa vašim telom kada pijete hladnu, mlaku i toplu vodu

Foto:Pixabay
Temperatura vode može umnogome da utiče na naše telo, varenje i metabolizam, poručuju oni koji praktikuju Ajurvedu i kinesku medicinu.

Hladna voda usporava celokupan proces varenja i ceo digestivni trakt jer usporava protok krvi u stomaku i unutrašnjim organima i usporava sekreciju enzima. To sve dovodi do stagnacije cirkulacije i usporenja metabolizma. Voda koja je sobne temperature ili je topla ima pozitivne efekte jer pomaže cirkulaciju u digestivnom traktu i stimuliše varenje.

U jednom istraživanju, pacijentima kojima je usporen transport materija iz organa za varenje u creva, davani su obroci različitih temperatura. Rezultati su pokazali da su topli obroci značajno olakšavali ovaj proces.

Razlog više da pijete vodu koja je sobne temperature ili topla je taj što se ona brže i lakše absorbuje u naš sistem pa nas čini hidriranijim u toku dana. Hladna voda brže prolazi kroz stomak pa možemo brže da dehidriramo.

Savetujemo da unosite što više tečnosti, bila ona hladna ili topla kako bi vaš organizam bio hidriran. Isprobajte više opcija dok n epronađete neku koja dobro radi za vaš organizam i zdravlje. Najvažnije je da se osećate dobro i budete aktivni i zdravi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE