Obrenovac, 21.04.2024

TOKOM VIKENDA POKUŠAVATE SVE DA NADOKNADITE?


Izvor: Vecernji.hr,Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2020.
To je baš loša ideja...

Foto:Profimedia
Vikendi su odlični za odmaranje od naporne i stresne nedelje i dani kada nemate nikakvih obaveza i možete raditi šta hoćete.  Ali, vaši vikendi možda nisu toliko dobri za vas koliko mislite. Jedna stvar koja nije dobra kod vikenda je što jedete kasnije nego inače.

Ljudi su bića od navike što znači da treba da imaju neku rutinu. Kada vikendima jedete kasnije zapravo se debljate.

Jedenje kasnije poremeti ceo sistem u vašem telu i promeni način na koji metabolizam prerađuje kalorije, što dovodi do nakupljanja kilograma i težine.

Spavanje duže preko vikenda zapravo vam ne pomaže kod nadoknađivanja sna koji ste izgubili preko nedelje, nego zapravo pogoršava zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Takođe dovodi do debljanja i raznih problema sa imunitetom. Najbolje je da svaki dan idete spavati i budite se u isto vreme kako biste stekli neku rutinu.

Ako preko nedelje ne stignete vežbati ili ići u teretanu, nemojte probati da sve nadoknadite tokom vikenda, mogli biste se povrediti.

Osobe koje vežabaju samo preko vikenda često su previše uzbuđene i pokušavaju odraditi što više vežbi u što manje vremena pa onda dolazi do raznih povreda, kao što su istezanje mišića i preterano umaranje.

Dok su vikendi odlični za razne aktivnosti i obavljanje svih obaveza, pokušajte se ne iscrpiti i ne preterati sa svime. Najbolje je u svemu biti umeren i pratiti svoju rutinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE