Obrenovac, 21.04.2024

KONA─îNO ZNAMO ODGOVOR


Izvor: alo.rs/super┼żena,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2018.
Stru─Źnjaci otkrili da li je zdravo nositi grudnjak!

Foto:Profimedia


´╗┐

Godinama unazad vodi se polemika o tome da li je zdravije da ┼żene nose grudnjak ili da idu bez njega. Sada imamo priliku da ─Źujemo re─Ź stru─Źnjaka, ali i šta su pokazala istra┼żivanja.

Iako se mnogo pri─Źa o uticaju grudnjaka na zdravlje, ali i estetiku ┼żenskih grudi, na┼żalost do sada na ovu temu nije ura─Ĺeno dovoljno istra┼żivanja koji bi dali precizan odgovor.

Doktorka Patrisija Gerahti, specijalizovana za ┼żensko zdravlje, kazala je za Tajms ov Indija (Times of India) da ne postoji nijedan dokaz da nenošenje grudnjaka mo┼że da našteti zdravlju.

Sa druge strane, petnaestogodišnja studija koju je predvodio D┼żin-Denis Ruilon, dokazala je da grudnjak ne daje nikakve posebne dobrobiti. Zapravo, prema njegovom mišljenju, brushaliteri samo mogu biti štetni.

Šta se dešava kada ne nosite grudnjak?

U istoj studiji D┼żin-Denis 300 ljudi starosti izme─Ĺu 18 i 35 godina koji nisu nosili grudnjake razvili su miši─çna tkiva koja prirodno podr┼żavaju grudi.

Da li to zna─Źi da treba da prestanete da ga nosite?

Ako ste po┼żeleli odmah da ga izbacite iz upotrebe, D┼żin ima nešto da vam ka┼że. On upozorava da ako ste ga nosili decenijama unazad, trebalo bi da nastavite da ga koristite, jer ne─çete posti─çi nijednu korist kada prestanete da ga nosite.

Da li se grudi opuštaju ako ne nosite brushalter?

─îesto ka┼żu da zbog nenošenja grudnjaka grudi mogu da se opuste. Ali, kako ka┼że Patrisija, i mnogi drugi stru─Źnjaci, padanje grudi obi─Źno zavisi od broja trudno─ça koje je ┼żena imala, a ne od toga da li ga nosi ili ne nosi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE