Obrenovac, 23.05.2019

STIL ŽIVOTA ČUVA VITALNOST


Izvor: Večernje Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2018.
Proces starenja može se usporiti promenjenim životnim navikama sadržanim u drugačijoj ishrani, fizičkim aktivnostima i sveukupnom stilu života...

Foto:Thinkstock
Tajna vitalnog izgleda u dobroj meri sakrivena je u genima. Međutim, može se očuvati, a proces starenja usporiti i promenjenim životnim navikama sadržanim u drugačijoj ishrani, fizičkim aktivnostima i sveukupnom stilu života, poručuju stručnjaci koji se bave fiziologijom.

Starenje kože može se odgoditi unošenjem namirnica koje su bogate antioksidansima. Pravilnom ishranom i tečnošću koža se neguje iznutra, a odgovarajućim kremama štiti se od spoljašnjih negativnih uticaja. Kreme treba da su sa visokim zaštitnim faktorom, jer je jedan od glavnih uzročnika starenja dugotrajna upala i isušenost kože.

Antioksidansi pomažu ćelijama u telu da ostanu što duže mlade, jer smanjuju broj slobodnih radikala koji podstiču procese starenja. Iako naše telo stvara vlastite antioksidanse, tokom vremena njihov nivo se smanjuje, pa ih treba nadopunjavati uzimanjem povrća, voća i ribe.

Suočavanje sa stresom na pravi način takođe pomaže zdravijem izgledu, a samim tim i odlaže starenje. Problem ne predstavlja novonastala stresna situacija, već način reagovanja na nju.

Smeh i sreća definitivno zaustavljaju godine. To se može postići poboljšavanjem sopstvenog životnog entuzijazma i opšteg osećaja zadovoljstva. Zato treba biti svoj, radoznao i kreativan. Blagotvorno delovanje smeha, dobro raspoloženje i prisni odnosi u porodici takođe odlažu starenje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE