Obrenovac, 18.06.2019

EVO REŠENJA...


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 27.06.2018.
Kako da spavate samo 4 sata tokom noći, a da ujutru budete odmorni kao da ste spavali 10

Foto:Profimedia
San je neophodan svima nama kako bi se naše telo odmorilo i regenerisalo, kako bismo mogli da obavimo sve dnevne aktivnosti, a vreme koje treba provesti u spavanju razlikuje se od osobe do osobe.

Neki naučnici tvrde kako je za telo najbolje da se odmara 6 do 8 sati. Nažalost, zbog sve većeg broja obaveza i radnog vremena nemamo mogućnost da ovoliko spavamo. Zbog toga neophodno je da se kvalitetno odmorimo, pa makar spavali i samo par sati.

Jedan korisnik društvenih mreža je otkrio kako uspeva da uz samo nekoliko sati spavanja i par pauza u toku dana, da odmori i izdrži ceo dan:

"Kako bismo odmorili najvažnije nam je da bez prekida spavamo u fazi dubokog sna. Čuo sam za Metod za svakoga koji podrazumeva 3 do 4 sata spavanja i tri kratka dremanja od po 20 minuta tokom dana, pa tako spavate 4 ili 5 sati ukupno.

Podesite vreme za spavanje kako vama najviše odgovara. Jutarnji sati su mi bili izuzetno produktivni, a jeste da nisam spavao dugo, ali sam spavao bolje. Mana ovog metoda je u tome što bih se osećao kao da cele noći nisam spavao ako bih preskočio samo jedno dremanje u toku dana.

Imao sam rutinu da spavam od 22 do 2 sata ujutru, sa dremanjem od 5:40 do 6 sati, od 11:40 do 12 sati i od 16:40 do 17 sati. Prilagodite vaše spavanje ustaljenom rasporedu i videćete rezultati neće izostati.

Bio sam manje pospan nakon obroka, više sam čitao, gledao filmove, izlazio, učio, imao sam više vremena za porodicu i posao. Moj savet je da ne vozite ako ste umorni, izbegavajte kofein i slušajte vaše telo", napisao je on.

Svako od nas je jedinstven, s toga dobro razmislite pre nego se opredelite za ovu ili neku sličnu metodu. Obavezno se konsultujte sa lekarom koji je upućen u vaše zdravstveno stanje i može da proceni koliko sna vam je potrebno kako biste bili zdravi i odmorni.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE