Obrenovac, 30.03.2020

STEROIDI SU POGREŠNI U SVAKOM SMISLU


Izvor: Muški magazin,Lokalne novine | Obrenovac, 29.05.2019.
7 stvari koje će se desiti vašem telu kada počnete da ih koristite

Foto:Thinkstock
Steroidi su uvek popularna tema koja se uvek povezuje sa bodibilderima i ljudima koji dižu tegove i bave se fitnesom. Iako će retko ko priznati da koristi steroide, činjenica je da veliki broj ljudi koristi ove hemijske sastave kako bi poboljšali svoje performanse u teretani i kako bi brže došli do rezultata.

Međutim, steroidi mogu ozbiljno da ugroze vaše zdravlje i da dovedu do neizlečivih problema. Zato smo odlučili da vam prestavimo 7 stvari koje će vam se najverovatnije desiti ako budete koristili ovu drogu.

1. Akne i problemi sa kožom

Steroidi su pravi šok za telo. Posle njihovog uzimanja, telo proizvodi višak holesterola i masti, a povećava se i koncentracija štetnih materija koje vaše telo očajnički želi da izbaci. Tako ćete početi više da se znojite, ali i da dobijate osipe, akne i bubuljice po čitavom telu. Često se dešava da od ovih akni ostanu i trajni ožiljci koji će vas progoniti do kraja vašeg života.

2. Visok krvni pritisak

Hormoni u steroidima teraju vaše telo da zadržava sodijum i tečnosti kako bi se telo povećavalo. Međutim, to stvara ogroman pritisak na vaše krvne sudove i na vaše srce koje mora jače da pumpa. Ovo može dovesti do raznih kardiovaskularnih problema, ali i do ozbiljnih problema sa srcem.

3. Srčani udar

Pošto će se problemi sa visokim pritiskom verovatno javiti, onda to znači da ćete imati povećane šanse da doživite srčani udar. Taj rizik povećava i činjenica da trenirate i da podižete velike težne, koje samo još više stvaraju stres za vaše srce.

4. Agresivno ponašanje

Steroidi negativno utiču na vašu narav i oni koji budu koristili steroide imaće ozbiljne probleme sa agresijom. Većina tu agresiju prazni u teretani, ali se dešava da se tako jave i porodična zlostavljanja koja mogu biti prilično ozbiljna.

5. Preteran rast grudi

Česti su slučajevi da korisnici steroida ostanu sa trajnim posledicama i preterano velikim grudima koje podsećaju na ženske. To se dešava jer enzimi u telu ponekad višak testosterona pretvaraju u estrogen, koji je ženski hormon i koji dovodi do povećanja grudi.

6. Opadanje kose

Posle samo nekoliko nedelja korišćenja steroida, vaša kosa će se drstično stanjiti, a za nekoliko meseci će početi i vidljivo da opada. Ovo je samo još jedan dokaz da su steroidi vrlo opasni i štetni po zdravlje.

7. Neplodnost

Steroidi dovode do smanjene seksualne aktivnosti, impotencije, a daljim korišćenjem dovode i do neplodnosti što je i najveći problem kod muškaraca koji koriste ovu drogu. Zbog toga savetujemo svima da treniraju samo na prirodan način i da zaborave na ove dodatke ako žele da nastave da vode dug i zdrav život.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE