Obrenovac, 25.04.2019

10 stvari koje govore da nemate pojma o sopstvenom telu


Izvor: msn.com,Lokalne novine | Obrenovac, 29.08.2018.
Evo zašto se napijete brže od drugih i kakve veze ima pupak sa sportom...

Foto:Pixabay
Kada razmislite malo o svom telu, shvatite da ono mnoge stvari radi bez vaše dozvole. U organizmuje sve automatizovano, ali se s vremena na vreme može malo "pokvariti". Baš zbog toga, vaše telo stalno pokušava da razgovara sa vama, pa morate slušati šta vam ono govori.

Baš kao što su automobili opremljeni sa puno senzora, tako i organizam signalizira kada mu nešto nije u redu. Imajući to na umu, ovde je 10 tajni koje vaše telo pokušava da vam kaže. Zato pročitajte, i razmislite!

Ovde je 10 neverovatnih činjenica koje nikada niste znali o svom telu.

1. Ako vam je kažiprst duži od domalog prsta, treba da pregledate prostatu

Osobe kojima je domali prst duži od kažiprsta imaju manji rizik od raka prostate. Konkretno, studija sa više od 1.500 pacijenata obolelih od raka prostate i 3.000 zdravih kontrolnih subjekata, tokom 15 godina istraživanja, je otkrila da je kod pacijenata sa dužim kažiprstom smanjen rizik od raka prostate za 33 procenta. Dakle, ako je vašdo mali prst duži od kažiprsta, idite na pregled prostate.

2. Ako želite da žvaćete led, nedostaje vam gvožđe

Ako jedva čekate da popijete piće, samo da biste uzeli kockice leda sa dna i počeli da ih žvaćete, znači da vašem telu nedostaje gvožđa. Istraživanje objavljeno u časopisu "Medicinska hipoteza" je pokazalo da su želja za ledom i nedostatak gvožđa povezani. Ljudi koji nemaju dovoljno gvožđa, imaju manje kiseonika u krvi i stoga traže stimulativni osećaj svežine i hladnoće.

3. Ako imate crvenu kosu, osetljiviji ste na bol

Osobe sa crvenom ili narandžastom kosom su duhovitije, ali prema istraživanjima, one su osetljivije na bol. Zbog toga zahtevaju viši nivo anestezije tokom operacija nego osobe koji nemaju crvenu kosu.

4. Pupak može da vam otkrije kojim sportom treba da se bavite

Ovo zvuči neobično, ali lokacija vašeg pupka može biti korisan način da vam pomogne da odlučite kojim bi sportom trebalo da se bavite. Konkretno, osobe sa pupkom koji je visoko postavljen na telu su bolji atletičari. Naučno je dokazano da su noge kod ovakvih osoba duže. Osobe kod kojih se pupak nalazi niže na telu su odlični plivači, jer imaju duži trup.

6. Ako vam se kosa proređuje, treba vam više gvožđa

Ako primetite da se vaša kosa proređuje, postoji velika šansa da ne jedete dovoljno mesa, jaja ili drugih izvora gvožđa. Studija objavljena u časopisu "Korejska medicinska nauka" je pokazala da gvožđe može prouzrokovati opadanje kose (čak i ako to izgleda kao tipična ćelavost kod muškaraca).

7. Ako imate tamne oči, klonite se alkohola

Ako imate tamne oči, izbegavajte da pratite tempo opijanje prijatelja sa plavim i zelenim očia. Naučnici su otkrili da su osobe sa tamnijim očima osetljivije na alkohol od onih sa svetlijim bojama. Ovo se dešava zbog viših nivoa melanina, a melanin deluje kao konektor između moždanih ćelija. Što je više melanina u mozgu, to je brža reakcija na stimulante kao što je alkohol. Zbog toga se osobe za tamnim očima brže napijaju.

8. Ako imate asmimetrično lice, vi ste veliki lider

Dok lepota lica leži u potpunoj simetriji, osobe koji nemaju simetrično lice imaju više uspeha u karijeri. Itraživanju sa Astor Univerziteta je otkrilo da osobe sa asimetričnim karakteristikama postaju uspešne i lako dolaze na rukovodeće pozicije. Među razlozima, prema glavnom istraživaču stoji: "Asimetrična grupa mora da razvije pozitivnije društvene veštine kako bi kompezovala nedostatke simetrije."

9. Ako vam je drugi prst na stopalima duži od ostalih, vi ste kreativni

Ova pojava je poznata kao "plamena stopala", oblik kod kog je drugi prst duži od velikog prsta i ostatka prstiju je glavni atribut "nekoga ko je aktivan, sportski i kreativan, ko je entuzijasta sa novim idejama. "

10. Ako zarazno zevate, vi si empatična osoba

Gledanje ili čak razmišljanje o nekome ko zeva često nas dovodi do istog. Ali, prema istraživanju sa Univerziteta Bejlor, to je mnogo češće kod onih koji osećaju empatiju ili koji sebe smatraju "osetljivim" ljudima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE