Obrenovac, 17.06.2019

NE RADI SE O DIJETAMA I TRENINZIMA


Izvor: Health24,Lokalne novine | Obrenovac, 01.01.2019.
U 2019. usvojite ovih pet zdravih navika

Foto:Thinkstock
Iako su zdrava ishrana i redovno vežbanje važni, zašto ne biste prihvatili nov pristup i napravili efikasan plan kako da poboljšate svoje zdravlje? Postoji nekoliko zdravih navika koje ne uključuju svakodnevnu konzumaciju salate, praktikovanje različitih dijeta i naporne treninge.

Ako ste već počeli da razmišljate koje ćete nezdrave poslastice da prestanete da jedete u narednoj godini, vreme je da se zaustavite. Iako ne postoji ništa loše u nameri da počnete zdravije da se hranite i da poboljšate svoju figuru, zbog toga ljudi često počinju s hirurškim dijetama ili potezima koji mogu da budu štetni po zdravlje, piše "Zdravlje 24h" (Health 24).

U nastavku se nalazi lista od pet zdravih navika koje biste trebalo da isvojite od početka naredne godine.

Vodite brigu o svom mentalnom zdravlju

Sve je više onih koji se širom sveta bore s nekim oblikom anksioznosti ili depresije i to više nije tabu tema. Ukoliko sumnjate da imate neki od mentalnih poremećaja, nemojte se libiti da potražite stručnu pomoć. Na taj način ćete sebi u startu pomoći i učinićete da vam budućnost bude lepša.

Pravovremeno otkrivanje bolesti

"Što ranije otkrijemo potencijalne zdravstvene probleme, bolji će biti krajnji ishod", kaže dr. Sajmon Šeli.

Danas su dostupni razni testovi za dijagnostifikovanje mnogih malignih oboljenja kao što su rak kože, dijabetes i različiti tumori. Ako na vreme pristupite otkrivanju ovih bolesti, treba da imate na umu da će i eventualni ishodi biti povoljniji za vas.

Pozitivna slika o sebi

Nadolazeća godina je pravo vreme da počnete da gradite pozitivnu sliku o sebi. Dok nezdrav životni stil može da ošteti vaše zdravlje, negativno mišljenje o sebi može imati čak i dalekosežnije posledice.

Poslastice

Prestanite da nabrajate sebi šta vam sve nije dozvoljeno da jedete, već jednostavno zamenite obrađenu, nezdravu hranu za zdravije, kvalitetnije opcije umesto da prestanete da jedete sve poslastice od Nove godine.

Izdvojite vreme za opuštanje

Još jedno od važnijih pravila kada je reč o brizi o sopstvenom telu sastoji se u tome da morate aktivno da odvajate vreme za opuštanje, bilo kroz jednostavnu meditaciju, jogu kod kuće, šetnju ili čitanje nekoliko stranica knjige svake noći.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE