Obrenovac, 19.04.2024

NEMA PREDAJE


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 03.08.2019.
Pet odličnih trikova koji će vam pomoći da preživite naporan radni dan

Foto:Depositphotos
Ko još ne voli dane ispunjene odmorom i izležavanjem, ali oni traju kratko i moramo da se suočimo sa poslovnim obavezama skoro svakog dana.

Ponekad nam se čini da plivamo uzvodno i da se borimo sa vetrenjačama. Ipak, postoji način da se nekako izborite sa tim i da uspostavite neki vid kontrole nad vašim životom uprkos haosu u koji ste upali. Ovo je pet brzih strategija koje mogu da vam pomognu da ne "izgorite" tokom radne nedelje.

Dremnite kad god možete

Spavanje je prva stvar koja vam pada na pamet kada ste umorni, ali baš tada kada imate dosta obaveza nemate vremena za spavanje. Deset sati sna dnevno za decu i adolescente i sedam sati sna za odrasle je idealan period za odmor. Spavanje je važno za opšte zdravlje, ali i za pamćenje i kreativno razmišljanje.

Planirajte vaše obroke

Ne čekajte da se ujutru probudite za posao pa da onda spremate hranu, već je spremite uveče za ujutru. Tako ćete moći da kontrolišete šta sve koristite za spremanje hrane i da se zdravo hranite. Sveže namirnice daće vam snagu neophodnu da izdržite dan.

Napravite popis stvari koje treba da uradite

Kada ne jurite tamo i ovamo, bićete fokusiraniji i odmorniji. Zato napravite listu stvari koje bi trebalo da uradite tog dana i krenite lagano.

Ne zatrpavajte se obavezama

Kada radite i imate plan, čak i najmanja sitnica može da vas izbaci iz takta i poremeti vam ceo dan. Držite se plana i polako rešavajte zadatak po zadatak.

Isključite telefon

Ometanje je apsolutni ubica produktivnosti. Sve dok budete krstarili društvenim mrežama i odgovarali na poruke prijatelja nećete stići da uradite vaš posao i to će vas samo usporiti, piše "Mens Health". Jednom rečju, usredsredite se na posao kada ste na poslu i onda na odmor kada se radno vreme završi. Ne nosite posao sa sobom kući već odmarajte.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE