Obrenovac, 30.03.2020

ČUVAJTE IH


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.05.2019.
Ovi organi su glavni filter vašeg tela

Foto:Shutterstock
Bubrezi su na samom vrhu liste kad su pitanju najvažniji organi za čišćenje organizma. Oni održavaju balans tečnosti u telu, regulišu i filtriraju minerale iz krvi i proizvode hormone koji pomažu u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, obezbeđuju zdravlje kostiju.

Takođe, bubrezi filtriraju materije iz hrane, lekova, ali i otpad koji mora da se izbaci iz tela kroz urin. Zato bubrege slobodno možemo da nazovemo glavnim filterom u telu, bez kojeg organizam ne može da funkcioniše kako treba.

Baš zato moramo da ih čuvamo i redovno čistimo jer se vremenom na njima nakupljaju naslage toksina, soli, kamenca iz vode sa česme koji stvara pesak, zbog čega ne mogu da rade punim kapacitetom. Najbolji lek za čišćenje bubrega jeste i najjednostavniji - čista voda na njih deluje poput melema koji ih ispira i otpad šalje napolje kroz mokraću.

Kakvu vodu treba piti

Svetski priznati stručnjaci savetuju da, ako čovek želi da bude zdrav i vitalan, treba da popije minimalno 1,5 litara tople vode svakog dana.

Voda sa česme često je puna kamenca i fluora, pa je flaširana voda mnogo bolji izbor, a ako je uz to i mineralna, ne samo da ćete pomoći bubrezima da ostanu zdravi već i svim ostalim organima.

I temperatura vode je važna

Najbolje je piti toplu mineralnu vodu zagrejanu na 27-37 stepeni. Najbolje je ako voda prirodno izvire topla i puni se neprerađena jer je takva najlekovitija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE